Dit kapsel staat elke man

De ManBun en zelfs de revival van het matje ten spijt: het populairste mannenkapsel is ook het meest klassieke…

‘Kort gedekt’, dat is de naam van het kapsel waarmee George Clooney uitgroeide tot (eerst) vrouwenidool en (vervolgens) wereldster. Daarvoor droeg de meervoudige oscarwinnaar een kapsel dat schatplichtig was aan Jan Vayne.

Het is bepaald geen opzienbarende haardracht. Kort gedekt is in Nederland en wereldwijd al decennialang een klassieker. 

Kies je ook voor deze klassieker? Dan zijn dit de aandachtspunten waar je op moet letten:

1 Splits

Een kaarsrechte scheiding is wezenlijk voor deze haardracht. Je creëert er één door een kam een paar keer van achteren naar voren door je haar te bewegen. Je haar scheidt al snel als de Dode Zee voor Mozes. Leg je kam op een vaste plek anders sta je iedere ochtend dit te zingen…

2. Kies

Neem je de scheiding aan de linker of de rechterkant? Iedereen heeft een makkelijke en een moeilijke kant. Kom je er niet uit, overleg dan met je kapper – die ziet in één oogopslag welke kant voor jou de passende is.

3. Kneed

Om deze haarstijl in model maar ook soepel te houden, is een wax of een modellingcream, zoals deze van Triumph & Disaster, het meest geschikt. Let erop dat de wax niet te vet is, want glans past niet bij kort gedekt. Om die reden is ook een pommade geen beste keuze. Gebruik nooit gel: dat maakt het haar hard en inflexibel, en dit kapsel heeft juist wat natuurlijke schwung nodig.

4. Balanseer

Let op de details. Zoals je bakkebaarden. Deze zijn er om het kapsel in balans te krijgen en te laten aansluiten bij de vorm van jouw gezicht. Ook hierbij kan je kapper je van advies voorzien.