De 8 ‘beste’ kapsels uit de jaren 80

1. Billy Ray Cyrus

Billy Ray Cyrus

Kwam het uiteindelijk nog goed met de vader van Miley Cyrus? Nee, scroll helemaal naar beneden voor zijn huidige status. 

2. George Clooney. 

Het werd er bij George Clooney niet per se beter op – zie foto rechts, gemaakt aan het prille begin van het volgende decennium. Wie durfde toen te dromen dat deze man ooit tot de Meest Begeerlijke Man van het westelijk halfrond zou worden uitgeroepen?

3. Jon Bon Jovi

jon bon jovi

Jon Bon Jovi (rechts) wordt hier feitelijk afgetroefd door keyboardspeler David Bryan (links), de mede-oprichter van Bon Jovi die hier een geweldige Conny Vandenbos neerzet. Met Jon is het inmiddels ietwat beter gesteld, maar het is af te raden om David Bryans huidige haar-staat te googelen, althans niet als je net gegeten hebt.

4. André Agassi

Andre Agassi

En dan te bedenken dat het al die tijd een pruik was waarmee André Agassi zijn kale klets camoufleerde. Was hij maar eerder voor zijn kaalheid uitgekomen, dan was dit ons allemaal bespaard gebleven. Wel een goeie tennisser overigens.

5. Adam Curry

Adam Curry MTV VJ pictured in the 1990s

Adam Curry’s toenmalige vrouw Patricia Paay föhnde steevast het kapsel van haar man in fluffy modus voordat hij naar de tv-studio’s vertrok. Zelf vond Adam Curry dat hij er zonder zijn weidse manen uitzag als ‘a dick’. Feitelijk is het met die hoofdtooi natuurlijk niet veel anders.

6. David Bowie

David Bowie

David Bowie had natuurlijk al een flinke geschiedenis op het terrein van de wonderlijke haardrachten. Maar zowel bij Ziggy Stardust, Alladin Sane als The Thin White Duke zat er nog een conceptuele gedachte achter. In de jaren tachtig was de Grote Rock God die gedachte even kwijt.

7. Mel Gibson

FESTIVAL DE CANNES: MEL GIBSON

Toen Mel Gibson niet alleen de föhn, maar ook de krultang had ontdekt.

8. Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne

Ozzy had blijkbaar wind tegen op weg naar de uitreiking van de MTV Awards. Serieuze schoudervullingen ook, net als bij mevrouw rechts.

Bonus (niet voor jonge kinderen): Billy Ray Cyrus in 2022

Billy Ray Cyrus