Je kunt nu Karl Lagerfeld’s Rivièra zomervilla huren (voor €70k)

Weinigen zullen ooit een luxe leven leiden zoals modegrootheid Karl Lagerfeld. Je kunt op zijn minst op vakantie gaan zoals hij.

Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg
Reizen
De 7 mooiste privé-eilanden voor deze zomer
Door Jorrit Niels

Op zoek naar een adresje voor deze zomer? Je kunt nu het Rivièra-stulpje van wijlen Karl Lagerfeld huren voor een luttele €17.000 per nacht. Of €47.000 per nacht als je pech hebt.

Villa La Vigie, het voormalige vakantiehuis van het mode-icoon in de Franse Cote d’Azur, is nu te huur via Edge Retreats. En natuurlijk is het weelderige pand groot genoeg om je hele stijlbewuste kliek mee te nemen.

Chanel

Edge Retreats
Edge Retreats
Edge Retreats
Edge Retreats
Edge Retreats
Edge Retreats

Omdat Lagerfeld ooit de creative director was van Chanel, Fendi en zijn eigen gelijknamige modelabel, is het moeilijk voor te stellen dat de gedreven man ooit vakantie vierde. Hoe dan ook was hij decennialang de bezitter van één van de meest prestigieuze villa’s aan de hele Franse Rivièra.

De villa is bereikbaar via een eigen oprit en omgeven door een bosrijk park met uitzicht op de zee. De monumentale hal met trap naar de bovenverdiepingen zet meteen de toon. De villa wordt alleen in zijn geheel verhuurd en is per week of per maand te huur. Het biedt plek aan maximaal 10 tot 12 gasten.

Genoeg ruimte, want met een oppervlakte van circa 600 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen, zijn er zes slaapkamers, vier badkamers, twee walk-in-closets en allerhande luxe apparatuur in de ‘gastronomische keuken’. Met daarbij nog een riante tuin met reusachtig terras van in totaal 2.551 vierkante meter.

Olympisch Zwembad

Villa La Vigie is gelegen in het Franse Roquebrune-Cap-Martin, aan de grens met Monaco. “La Vigie is ongeëvenaard,” aldus Aurelie Lepercq, de CEO van Edge Retreats. “De villa is één van de meest prestigieuze aan de Franse Rivièra dankzij de geschiedenis, architectuur, prachtige inrichting en toplocatie.”

Het huis werd gebouwd aan het begin van de vorige eeuw en overleefde twee wereldoorlogen voordat het in 1988 door Lagerfeld werd gekocht. Vijf jaar nadat hij begon voor Chanel. Het huis onderging een aantal renovaties terwijl het eigendom was van Lagerfeld, waarbij de ontwerper een biljartkamer, een minimalistisch kantoor, kleedkamers en aangelegde tuinen installeerde. Een privé-spa bevindt zich ook op de compound.

Die €17.000 tot €47.000 biedt overigens ook een dagelijks ontbijt en schoonmaakservice. Een bewaker wandelt 24 uur per dag rond en je hebt gratis toegang tot het privéstrand en het olympische zwembad van de Monte-Carlo Beach Club. Dat dan weer wel. De idyllische schuilplaats van Lagerfeld is te huur tot en met 31 december 2024. Naar verwachting gaat de villa dan in de verkoop.

Fotografie: Edge Retreats

Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg
Reizen
De 7 mooiste privé-eilanden voor deze zomer
Door Jorrit Niels