Ultieme Ontsnapping Keemala Resort Phuket

En we noemen dit resort: ‘hobbit chic’.

Het Keemala Resort in Phuket ligt middenin een bosrijke omgeving, aan een heuvel op 40 minuten afstand van het Thaise Phuket. Doe ons maar twee weken in één van de hutten. Absoluut geen probleem.

In totaal kun je uit vier soorten hutten kiezen. Een cottage van klei en stroo, een extreem luxe tent, een boomhut (met twee verdiepingen!) en een vogelnest villa. Wat die laatste ook moge zijn. De foto’s hieronder geven je een beter idee. Ze hebben in ieder geval allemaal een privé-zwembad. Het ontwerp van de hutten zijn alle vier geïnspireerd op de architectuur van verschillende stammen.

De accommodatie ligt op steile heuvels boven de westkust van Kamala, één van de populairste badplaatsen van het eiland en de thuisbasis van één van de mooiste stranden. Er is uitzicht op zee vanuit de meeste buitenruimtes van het hotel, maar er is ook een wildgroei aan hotels en flatgebouwen tussenin, dus het is niet zo afgelegen als het lijkt op de website, dat je het weet.

De interieurs zijn strak en comfortabel – denk veel hout, ronde banken en opvallende bedden – met dramatische badkamers met gigantische mozaïekvloeren, badkuipen ter grootte van een rots en binnen- en buitendouches.

De bedoeling van het resort is vooral om te ontspannen, te mediteren en bijkomen tussen de rivieren en watervallen in de omgeving. Heel vervelend dus…

Fotografie: Keemala Resort Phuket