Kerstsfeer met een kort lontje

Dennenbomen zijn weer op elke straathoek verkrijgbaar. Vind je het daar net wat te vroeg voor? Hiermee breng je ook kerstsfeer in huis.

De geur van een verse Nordmann, van hout dat brandt in een open haard, van warme appeltaart. En deze drie in de mix. Dat is de ultieme geur van december en kerstmis.

Vind je het nog te vroeg voor een kerstboom? Heb je geen open haard? En bakt weliswaar heel Holland, maar jij niet? Er zijn ook andere manieren om de geuren die erbij horen in huis te krijgen. En die een stuk subtieler ruiken dan de spuitbus synthetische dennengeur in de schappen bij Action. 

Op z’n Belgisch

Het Gentse geurenhuis Miglot timmert stevig aan de weg. Voor deze winter komen ze met een aantal nieuwe producten waarmee je huis en jezelf in no time in kerst- en decembersferen onderdompelt.

Eén ervan is Formula 83. Deze spray (€55) ruikt naar de frisse geur van een verse kerstboom. Ideaal voor wie een plastic exemplaar heeft, maar toch die geur in huis wil. Of wil dat zijn lakens ernaar ruiken. Of zelf als een Nordmann wil aantreden.

Want Formule 83, 100 ml is zowel als roomspray, geurmiddel voor kleding en beddengoed én als parfum te gebruiken. Deze geur is ook verkrijgbaar als geurkaars (€45). De spray zie je hierboven, de kaars hieronder.

Daarnaast komt Miglot met Formula 35, een spray die de geur van een haardvuur nabootst. Dus ook wie geen open haard heeft kan voortaan in een handomdraai de vertrouwde sfeer van een knetterend haardvuur oproepen.

Het zijn limited editions, en dat betekent in onvervalst Nederlands: op = op.

Op z’n Frans

Ook de gelauwerde Franse parfummaker Francis Kurkdjian begeeft zich in kerstsferen en brengt een drietal geurkaarsen uit. De kaars met de naam Mon deau Sapin (€65) moet je meevoeren op een wandeling door een besneeuwd dennenbos. De kaars Pain d’epices ruikt naar gemberkoekjes maar ook naar kaneel en sinaasappel. De Pomme d’amour ten slotte, ruikt naar appelgebak. De drie kaarsen, elk 180 gram, zijn gevat in sfeervolle houders in groen, rood en oranje die helemaal bij de kerstsfeer passen. Ook deze serie is een limited edition.

.