Vier Keti Koti samen met Filling Pieces en KLABU

We herdenken én vieren deze bijzondere en belangrijke feestdag met een hele vette capsulecollectie.

Op 1 juli vieren we Keti Koti, de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen in 1863. Dit is de aanleiding voor een bijzondere samenwerking tussen Filling Pieces en KLABU.

Jaarlijks herdenken wij op 1 juli de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen in 1863. Keti Koti – of Dia di Abolishon – betekent ‘gebroken ketens’ in het Sranantongo en viert de veerkracht van degenen die voor de vrijheid hebben gevochten en de rijke culturen die sindsdien hebben standgehouden én bloeiden.

Deze bijzondere en belangrijke dag heeft geleid tot, wederom, een mooie samenwerking tussen KLABU en Filling Pieces. Voor Keti Koti 2024 lanceren zij samen de ‘United Spirit: Family’-capsulecollectie met als thema: Familie. Met de capsulecollectie wordt de familie gevierd en geëerd, want familie is van groot belang in de Surinaamse cultuur. Met de collectie willen Filling Pieces en KLABU ook respect betuigen aan het verleden en verwelkomen zij de toekomst. Want familie staat voor eenheid, de weerspiegeling van erfgoed, het in stand houden van tradities en natuurlijk voor het creëren van nieuwe.

Voor het ontwerp van het shirt werd inspiratie gehaald uit die schitterende vlag van Suriname en de cultuur. Dit zien we terug in de kleurrijke kraag- en mouwelementen. Ook de minimalistische KLABU-vlinderprint zien we in het shirt en verder zijn er ook elementen van de Nederlandse en Surinaamse vlag aanwezig, ter ere van de diaspora in Nederland. Op de ‘sponsorplek’ staat de tekst ‘United Spirit’. De brullende jaguar die de achterkant siert, symboliseert onderdrukking en veerkracht.

Voor de campagne stonden zestien Surinaamse vrienden en familieleden model. Hieronder- en boven zie je voetballegende en DJ Eljero Elia, rappers Architrackz en Latifah, DJ FS Green en Filling Pieces-oprichter Guillaume Philibert met zijn kinderen. Los van het vieren van Keti Koti, nodigen KLABU en Filling Pieces iedereen uit om het Suriname Spirit-project te steunen door de ‘United Spirit: Family’ capsulecollectie te dragen. Er is een shirt voor volwassenen en kinderen, een Coach Jacket en een speciale pin.

Als je een aankoop doet uit de ‘United Spirit: Family’-capsulecollectie, draag je direct bij aan het initiatief ‘Eenheid voor Suriname’. Dit is eeen gezamenlijke missie om een clubhuis te bouwen in een lokale Surinaamse gemeenschap. Hiermee wordt een veilige ruimte voor cultuur, onderwijs, sport en muziek gecreëerd.

Meer informatie vind je hier en hier