KITH en Adidas brengen ons dé zomersneakers

Het New Yorkse label en de Duitse sportgigant brengen wat extra kleur in ons leven.

Eigenlijk wordt alles dat KITH lanceert en/of aanraakt in goud omgezet. Sinds het lifestylemerk en geesteskind van Ronnie Fieg in 2011 werd opgericht, is het alleen maar blijven groeien. Er zijn talloze voorbeelden van samenwerkingen tussen KITH en bekende merken en deze zijn allemaal succesvol gebleken. Een overschot aan collabs kan soms een weerslag hebben op het publiek, maar dat geldt niet voor KITH.

De eerste samenwerking van KITH met Adidas dateert alweer uit 2016. In de daaropvolgende jaren heeft Fieg zijn eigen draai weten te geven aan meer dan een dozijn verschillende Adidas-sneakers. Het begon met een grijze variant van de Adidas Tubular Doom Primeknit en ook modellen als de Samba en Ultraboost kregen al een KITH-sausje.

Voor het zomerseizoen heeft het Amerikaanse label wederom een aantal heerlijke sneakers ontworpen met Adidas. Klassieke modellen als de Samba, Gazelle Indoor, de Handball Spezial, de AS350, de Handball Top en de Indoor Super zijn onder handen genomen. De meeste modellen hebben heerlijk frisse voorjaars-/zomerkleuren toebedeeld gekregen.

Wat opvalt is het veelvuldig gebruik van suède en leer voor het bovenwerk van de sneakers. En dan hebben we het dus nog niet gehad over de kleurstellingen. Pastelkleuren als lichtpaars, blauw en mintgroen, zorgen voor een vrij kleurrijk ensemble. Natuurlijk ontbreekt de KITH-branding ook niet. Deze prijkt in goud op de zijkanten van de sneakers naast de welbekende drei Streifen.

Ook erg cool: alle sneakers zijn voorzien van een aangepast co-branded logo. Het originele Adidas-logo, met de drie ‘blaadjes’, is te zien op de hiel van de rechtersneaker. Op de linkerschoen zien we het klassieke KITH-logo. Al met al een collectie voor ieder wat wils en die een beetje kleur geeft aan de – hopelijk – heerlijke aankomende zomermaanden. Overigens kunnen echte sneakerheads hun hart ophalen met de komende sneaker-event Sneakerness.

Meer informatie vind je hier en hier