Al eens eigenhandig een knoop aangezet?

Of een kapotte rits vervangen?  Goed voor het milieu en je concentratie, dus óp naar Den Haag…

Ooit zelf een knoop vervangen? Of een rits in een broek gezet? Dat dachten we al. Hulp komt uit onverwachte hoek. Uitgerekend (of: juist) fast fashion gigant Primark organiseert dit jaar Repair Workshops in alle twintig winkels in Nederland. Het doel is uiteraard om jou als consument langer gebruik te laten maken van je kledingstuk en het niet meteen weg te gooien als er iets stuk is.

In deze workshops leer je simpele zaken zoals een knoop aanzetten, maar ook hoe je een kapotte rits moet vervangen – een handeling die lang niet eenvoudig is. De landelijke Repair Workshop Roadshow strijkt begin november neer in Den Haag. De workshops duren een uur en starten om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Aanmelden kan hier.

Groter doel

Primark heeft als doel gesteld om tegen 2030 een duurzamer en meer circulair bedrijf te zijn. Om dit te bereiken verandert de winkelketen de manier waarop producten worden gemaakt, ingekocht en de materiaalkeuze. Inmiddels bestaat 50% van Primark-kleding uit gerecyclede of duurzamere materialen en streeft het bedrijf ernaar dit tegen 2030 voor 100% te doen.

David Swann Lassche, Algemeen Directeur Primark Nederland licht toe: “Na het succes van de workshop van vorig jaar, willen we met deze tweede editie nog meer klanten inspireren om langer met een kledingstuk te doen. We beseffen dat het verlengen van de levensduur van onze producten slechts een kleine stap voorwaarts is in onze reis om een duurzamer bedrijf te worden. Door onze schaalgrootte proberen we met het doorvoeren van veranderingen een positieve impact te maken. Hier werken we bij Primark iedere dag hard aan.”

Thuiswerk

Geen zin in een bezoekje aan de fast fashion retailer? Hier kun je een how-to serie bekijken, zodat je zelf thuis aan de slag kunt. Vingerhoed & verbanddoos in de aanslag!