Waarom je juist nu deze jassen moet kopen

Het zonnetje begint te stralen, de lente manifesteert is. Juist, dan is dit het moment om een van deze 5 wintermantels aan te schaffen.

Echt nodig heb je ze natuurlijk niet. Althans, niet nu. Maar zoals dat gaat in een land als Nederland: de seizoenen volgen elkaar in rap tempo op. Voordat je het weet heeft de herfst weer de zomer ingehaald. En als je dan een winterjas koopt, betaal je het volle pond.

De meeste merken hebben hun zomercollectie vanaf eind maart in de winkels hangen, ook in de online winkels. Maar sommige mooie merken hebben nog jassen uit de wintercollectie die ze ineens voor een knappe korting aanbieden. Dat betekent dat je een merkjas van bijvoorbeeld prachtig scheerwol ineens voor honderden euro’s minder kunt aanschaffen. Dan ben je, zoals dat heet, spekkoper.

Jas 1 (€ 224)

Bouclé twill jas met verborgen sluiting en licht afhangende schouders. Materiaal: katoen, polyethyleen en polyester. Oorspronkelijke prijs: € 449,90. Uit de collectie van Calvin Klein.

Jas 2 (€ 299,95)

Lichtgrijze, double-breasted mantel van 100% zuiver scheerwol met klassieke schouderinzet uit de capscule-collectie Dutch Dandies by Arno Kantelberg. Oorspronkelijke prijs: € 599,95 (dus een pittige korting van 50%).

Jas 3 (€ 230)

Deze Holger Melton Coat van het Zweedse merk J. Lindeberg is van een wolmix, met een ribstof aan de binnenzijde. Slim fit en halflang. Oorspronkelijke prijs: € 460.

Jas 4 (€ 299,95)

Beige variant van de mantel onder nummer 2. Deze is ook van 100 % scheerwol en heeft dezelfde korting op de oorspronkelijke prijs van € 599,95. Van Dutch Dandies by Arno Kantelberg.

Jas 5 (€ 199)

Single breasted jas van wol met polyamide van Calvin Klein. Oorspronkelijke prijs: € 399