Het grootste festival ter wereld

Althans, wat betreft koffie – hier vind je alles over het zwarte goud!

amsterdam coffee festival
Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder

Het festivalseizoen is vorige week officieel begonnen met Paaspop. De komende maanden zullen er nog tientallen, nee honderden muziekfestivals volgen. Geen land waar zoveel festivals worden georganiseerd als in Nederland.

Naast al die muziek- en dance-events zijn er ook steeds meer foodfestivals. Deze week vond er in Amsterdam weer een heel ander festival plaats: The Amsterdam Coffee Festival. Pay off van deze happening: Join the biggest coffee-party on earth

Aan die pay off is geen woord gelogen, want in de prachtige Gashouder op het Amsterdamse Westergasterrein kun je tot en met zondag zo ongeveer alles vinden wat maar met koffie te maken heeft. Van lokale koffiebranderijen tot alle mooie en grote internationale koffiemachine-merken en waterfilter-merken.

In de Gashouder bevinden zich tientallen stands met prachtige koffie-gerelateerde producten die je uiteraard kunt proeven en proberen en die duidelijk maken dat het drinken van koffie in de afgelopen tien jaar ook in Nederland is verworden tot een serieuze lifestyle. Het maken van een perfecte espresso macchiato of flat white is bijna tot kunst verheven.

Deze dame weet alles over koffie.

Zoals de slogan van het festival al zegt: dit is het grootste koffie-event ter wereld en mede door de waanzinnige aankleding en ambiance is het een echte aanrader voor coffeenista’s (en wie is dat tegenwoordig eigenlijk niet?).

Tip van ModMod: bezoek vooral de stand van het Australische merk Sage, want daar kun je gratis een barista-workshop volgen én kennis maken met de prachtige koffiemachines van dit mooie merk.

The Amsterdam Coffee Festival– tot en met zondag 7 april. Toegang: 24 euro per dag (maar dat is inclusief heel veel koffie).

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder