Deze dame weet alles over koffie

Alles? Ja, alles. En ze drinkt het ook in grote hoeveelheden.

sám laseroms koffie
Stijlpastoor
Het is nieuw, glimmend en glibberig
Door Arno Kantelberg
Stijlpastoor
panama hoed
Om door een ringetje te halen
Door Arno Kantelberg

Je hebt mensen die steden bezoeken vanwege een museum; anderen reizen juist af naar een stad omdat er flink wat te winkelen valt. Sám Laseroms is niet zo iemand; zij heeft een heel ander doel voor ogen.

Sám (spreek uit: Sem) bezocht in de afgelopen jaren 41 steden verspreid over 9 landen. Die steden bezocht ze met maar één oogmerk: de lokale koffiesalon bezoeken én beoordelen. Dankzij Sám weten we dat we in Brussel niet naar Belga & Co Coffee in de Baljuwstraat moeten, maar naar MOK Specialty Coffee Roastery & Bar aan de Antoine Dansaertstraat. In Eindhoven gaan we naar Zwartwit Koffie aan het Victoriapark, en als we in Haarlem zijn, leggen we aan bij Jules Coffee aan de Turfmarkt.

Sám Laseroms is koffiedeskundige. Je zou haar ook een koffiejunkie kunnen noemen, want ze tikt heel wat koppen naar binnen op een dag. Ze vertelt erover in de podcast hieronder.

Waar ze nog meer over vertelt: welke bonen je het beste kunt aanschaffen. En van welk materiaal je kopje moet zijn gemaakt om die koffie zo optimaal mogelijk te kunnen drinken.

Wat we ook van haar leren: dat koffie niet altijd bitter hoeft te zijn. Sterker nog, specialty coffee mag/moet zelfs zoet zijn. In samenwerking met ModMod en BNR gidst Sám Laseroms jou in deze podcast door het doolhof van alle moderne koffiemogelijkheden.

koffie

Luister en leer, omdat koffie volgens Sám Laseroms geen gemaksproduct is, maar een luxe product. Je investeert ook in goede wijn, dus waarom niet in knappe koffie?

Wil je weten waar je de lekkerste koffie kunt drinken? Kijk op koffietje.nl

Stijlpastoor
Het is nieuw, glimmend en glibberig
Door Arno Kantelberg
Stijlpastoor
panama hoed
Om door een ringetje te halen
Door Arno Kantelberg