Kleur je herfstige Koningsdag oranje

Deze drie Vitamine C-bommen hepen je een herfstige Koningsdag door. Want: de gunstige werking van vitamine C op je huid is wetenschappelijk aangetoond.

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, is populairder dan ooit. Tenminste, afgaande op de karrevracht huidverzorgende crèmes en serums die recent op de markt zijn gebracht en die dit ingrediënt bevatten.

De vitamine heeft dan ook heel wat positieve eigenschappen. Het is essentieel voor de vorming van collageen, het ‘cement’ van je huid. Ook is het een krachtig antioxidant en kalmeert het de huid.

Maar het meest sympathiek is toch wel dat het zou helpen om tekenen van ouder worden te verminderen. Voorwaarde is wel dat het op regelmatige basis en op lange termijn wordt gebruikt, want het duurt enkele maanden eer fijne lijntjes of pigmentvlekken (wat) vervagen.

Een nadeel is er ook: vitamine C of ascorbinezuur is alleen werkzaam in hoge concentraties. Het minimum om effectief te zijn is vijf procent. Om erachter te komen of er voldoende vitamine C in een product aanwezig is dien je de ingrediëntenlijst checken. Hoe eerder je ascorbic acid daar tegenkomt, hoe beter.

Tip:

Laat je huid geleidelijk aan vitamine C wennen. Begin met een crème of serum met vijf procent en breng dat de eerste week maximaal een keer per dag aan.

Spruitjes

Vitamine C heeft trouwens ook een positieve werking op de huid als je via voedsel tot je neemt. Niet zozeer sinaasappels, maar spruitjes zijn echte vitamine C-bommen. Denk daaraan als je weer eens bij de Dirk staat te bedenken wat je in vredesnaam nu weer moet koken…

Drie serums met vitamine C

1. ROC/ Vitamine C serum (€35)

Wat doe het? Belast de huid niet en hydrateert als een malle.   

2. Medik 8 / C Tetra (€52)

Wat doet het? Dringt diep in de huid door en stimuleert de collageen productie.

3. Murad / Vitamine C Brightening serum (€95)

Wat doet het? Laat de huid egaler ogen en heeft een stimulerende werking.