Kopke onthult zeldzame 50-jarige witte port

witte port kopke
Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder

In een opmerkelijke gebeurtenis heeft het beroemde Portugese wijnhuis Kopke een zeldzame schat onthuld: een vijftig jaar oude witte port. Deze exclusieve lancering biedt liefhebbers en kenners de kans om te genieten van een uniek stukje Portugese wijnhistorie – en ModMod was erbij.

Met een erfgoed dat teruggaat tot 1638, staat Kopke bekend om zijn expertise in de productie van hoogwaardige portwijnen. De onthulling van de vijftig jaar oude witte port markeert een mijlpaal in de lange geschiedenis van het wijnhuis en is het resultaat van decennia van toewijding aan vakmanschap en traditie.

Deze uitzonderlijke witte port, gerijpt gedurende een halve eeuw in eikenhouten vaten, werd door ModMod geproeft (en opgedronken, niet uitgespuugd) tijdens een exclusieve tasting in Quinta Sao Luiz. Hier, aan de oever van de Douro, bevinden zich de druivenranken waar Kopke de wijn van maakt. In de quinta bevinden zich vaten in soorten en maten om de wijn uit te laten groeien tot de kwaliteitsport waar Kopke om bekend staat.

De witte port onthult tonen van gedroogd fruit, honing en subtiele kruidige nuances die de verfijning en het vakmanschap van Kopke weerspiegelen.

De vrijgave van een vijftig jaar oude witte port is een zeldzaamheid in de wereld van wijnen. De beperkte beschikbaarheid van deze port maakt het niet alleen een symbool van luxe, maar ook een collector’s item dat de erfenis van Kopke weerspiegelt, een uniek meesterwerk voor liefhebbers die streven naar de ultieme wijneruditie.

Over Kopke

Kopke is een van de oudste portwijnhuizen in Portugal met een geschiedenis die teruggaat tot 1638, het jaar van oprichting (door Cristiano Köpke). 

Kopke staat vooral bekend om zijn specialisatie in portwijnen. Ze produceren verschillende stijlen van port, waaronder vintage ports, tawny ports en colheita ports. Naast hun portwijnen biedt Kopke ook een assortiment aan tafelwijnen.

Kopke is onderdeel van de Sogevinus-groep, een bedrijf dat zich toelegt op de productie en distributie van hoogwaardige Portugese wijnen, waaronder port en tafelwijnen.

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder