Doen: haal Korea naar je badkamer

De Korean Wave wordt het genoemd: de popmuziek, de keuken en de huidverzorgende producten uit Zuid-Korea zijn wereldwijd een hit.

Als het gaat om huidverzorgende producten staat Zuid-Korea in de top tien van grootste exportlanden. Koreaanse mannen besteden het meeste geld en tijd aan huidverzorging wereldwijd.

Huidverzorging wordt in Korea heel serieus genomen. In 2020 bedroeg de omzet aan verzorgende producten voor mannen in het eigen land 1,5 miljard dollar. Deels is dat de invloed van K-popsterren, deels is dit op conto te schrijven van influencers. Maar de interesse blijft niet beperkt tot Millenials en de Generatie Z: ook veertigers en vijftigers gaan erin mee.

Bijzonder

Vaak worden er bijzondere ingrediënten gebruikt. Denk aan zeewierextract of algen – niet heel wonderlijk want Zuid Korea is een schiereiland. En de verpakkingen zijn speels en kleurrijk, dus ook je humeur knapt ervan op. Ook fijn: de prijzen zijn, zeker gezien het gebodene, heel schappelijk. Opvallend: Koreanen zijn dol op vliesmaskers (zie hierboven).

De funfactor mag dan nooit ver zijn, in Korea is beauty een bedrijfstak die heel serieus wordt genomen. Het land investeert veel in research en dat levert de nodige innovatieve producten op.

Adressen

In Rotterdam kun je terecht bij Haru Haru, Oude Binnenweg 105. Ze hebben ook een vestiging in Amsterdam, Hartenstraat 4. Online bestellen kan ook.

In Amsterdam vind je Laboratory K, Huidenstraat 32.  Online bestellen kan er ook.

Meer online adressen vind je hier en hier.