Zo hou je onder controle

Met krullen ben je gezegend. Dat vindt iedereen met stijl haar, maar lang niet iedereen die zelf krullen heeft. Vijf tips!

Vijf adviezen om je krul te optimaliseren en pluis te voorkomen.

1.Geef ‘m de ruimte

Laat groeien, want uitbundige krullenkapsels zijn hipper dan ooit. Hoe jonger je bent, des te groter en wilder de bos mag zijn. Pas rond de dertig is het zaak wat meer lijn in je dos te brengen.

2. Was met beleid

We wassen onze haren veel te vaak: eenmaal per week is meer dan genoeg. Mits je niet in de bouw werkt en elke dag een lading kalk op je hoofd krijgt, uiteraard. Spoelen met lauwwarm water is afdoende. En gebruik weinig shampoo – een hoeveelheid te grootte van een euro munt is meer dan genoeg.

3.Gebruik conditioner

Na het wassen met shampoo is het gebruik van een conditioner een goed idee: het zorgt ervoor dat de haarschubben weer over elkaar vallen zodat vocht niet uit je haar kan verdampen en je dos dus niet verder uitdroogt. 

4.Gebruik het juiste stylingproduct

Om je bos onder controle te houden en om pluizen te voorkomen is het zaak de juiste stylingproducten te gebruiken. Dat kan een balm zijn, zoals onderstaande van KMS. Dit stylingproduct zorgt voor definitie van de krul, verzwaart je haar amper én voorkomt pluis. Heb je kroeshaar, van nature erg droog, dan is een hair hydrating spray een uitkomst,

5.  Check het oliepeil

Is je haar desondanks droog, stug en onhandelbaar: dan is een haarolie een prima optie. Gebruik zo’n olie met beleid; een paar druppels is al genoeg. Kneed de olie door je haar en klaar.