Kunstenaars losgelaten op NY’se daken

Iedereen kent wel de watertanks op de daken van New York. Of je er nu zelf geweest bent of gewoon veel films hebt gezien. In een hoop landen is zoveel water echter een ondenkbare luxe. Er zijn 17.000 tanks in New York en meer dan 100 krijgen hebben nu een kunstzinnig laagje.

Waterschaarste bracht kunstenaar en cineast Mary Jordan, oprichter van Word Above the Street, ertoe om het Water Tank Project op te richten.

De watertanks van New York worden opgeleukt met kunst van grootheden zoals Laurie Simmons en John Baldessari om mensen meer bewust te maken van globale waterschaarste.

De bekende watertanks zijn doorgaans ’n kleine 4 meter in doorsnee, ruim 3,5 meter hoog en gemaakt van coniferenhout. De kunstwerken worden op vinyl gedrukt  en om de tanks heen gewikkeld. Dit wikkelen wordt gedaan door een familiebedrijf dat al sinds 1890 deze watertanks bouwt en onderhoudt.

Als je meer beelden wilt zien, of misschien wilt weten wanneer je je reis naar NY moet boeken, ga naar de site van The Water Tank Project. Hieronder zie je wat meer uitleg over het sympathieke project dat de doorgaans grauwe New Yorkse daken zal opleuken.