Een nieuw juwelenmerk – rechtstreeks uit het lab

Natuurlijke diamant is vanwege de prijs niet voor iedereen toegankelijk. Enter de lab grown diamant.

diamant

Lab grown diamanten zijn diamanten die worden gemaakt in een laboratorium. Met behulp van geavanceerde technologie worden de omstandigheden nagebootst waaronder natuurlijke diamanten zich ontwikkelen. Lab grown diamanten hebben exact dezelfde chemische structuur en fysieke eigenschappen als een natuurlijke diamant. Alleen een expert kan met gespecialiseerde apparatuur het verschil detecteren. 

Baunat Group, het bedrijf achter het online diamantjuwelenmerk Baunat, lanceert een nieuw high-end juwelenmerk met lab grown diamanten: Valquère. Steven Boelens van diamantjuwelenmerk Baunat zegt: “In de Verenigde Staten zijn momenteel al zo’n vijftig procent van alle diamanten verlovingsringen lab grown. Die ontwikkelingen gaan zo razendsnel, daar wilden wij op inspringen. Zo ontstond het idee voor Valquère.”

Met Valquère lanceert de Baunat Group wereldwijd als eerste een merk met lab grown juwelen naast een merk met natuurlijke diamanten. Er is een collectie genaamd Statement Made bestaande uit grote diamanten, fantasievormen en gekleurde diamanten. Denk aan een 18-karaat witgouden halo-ring met een 3.00 karaat fancy intense-vivid roze cushion cut diamant.

Dit type stenen is in natuurlijke vorm zeer kostbaar, maar in de lab grown-variant een stuk betaalbaarder. De meeste juwelen van Valquère vallen in de prijsklasse tussen vijftienhonderd en vierduizend euro.

De juwelen worden verkocht via valquere.com en in de verschillende showrooms van de Baunat Group