Sport meets street: Lacoste x Highsnobiety

De bijzondere collabs blijven ons om de oren vliegen. Nu verrassen Lacoste en Highsnobiety ons weer.

Stijl
Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo
De meest theatrale show in Parijs
Door Arno Kantelberg
Stijl
leren jas leer
Leer de leren jas kennen
Door Arno Kantelberg

Alweer een mooie collab tussen twee grote namen, mogen we wel stellen. Niet zo lang geleden kregen we deze samenwerking al uit Frankrijk. En nu hebben het Franse sport- en modemerk Lacoste en lifestylebrand Highsnobiety nauw samengewerkt om een mooie unisex-collectie te ontwerpen. Daarin vinden wij zeven items terug, alle in de kleuren ‘Eggshell’, wit en uiteraard: groen.

De gelimiteerde collectie bevat kleding, zoals een hoodie, sweatpants, een T-shirt en uiteraard een polo. Maar ook accessoires zoals sokken en een pet zijn verkrijgbaar. Alle items hebben de kleur ‘Eggshell’ gekregen, behalve het T-shirt (wit). Daarnaast werd er ook nog een hele coole sneaker ontworpen.

De kledingstukken in de collab hebben het stijlvolle design van Lacoste behouden, maar zijn voorzien van een moderne twist. Er werden nieuwe stoffen gebruikt en het traditionele Lacoste-silhouet werd enigszins gemoderniseerd. Denk aan een ietwat oversized –‘boxy’ – fit voor de hoodie en polo en een ‘relaxed’ fit voor de heerlijke sweatpants. Zo wordt het sportieve Lacoste-DNA gemixt met cool streetwear-design van Highsnobiety.

Ook de nieuwe sneaker mag er zijn en is een herinterpretatie van de Lacoste L003 Neo. Voor deze variant, de L003 2k24-sneaker, werd voor een nieuwe en exclusieve minimale kleurstelling gekozen. De kleuren zijn geïnspireerd op ‘Shades of Tennis’. Dus denk aan gravel, hardcourt en gras, en andere groene accenten die doen denken aan het iconische krokologo van Lacoste.

De sneaker combineert het sportieve van de Lacoste-tennisschoenen zoals we die kennen met streetwearlooks. Dit komt mede door een superlicht mesh bovenwerk met ton-sur-ton leer en technische overlays. De dikke badstofvoering zorgt voor een comfortabele fit. Ook erg cool: de rubberen zool die tot de neus doorloop en de antislip spikes op de zool. Het gecombineerde Lacoste x HS-logo vinden we zowel op de zool als uiteraard prominent op de tong.

Meer informatie vind je hier en hier, shoppen doe je hier
Stijl
Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo
De meest theatrale show in Parijs
Door Arno Kantelberg
Stijl
leren jas leer
Leer de leren jas kennen
Door Arno Kantelberg