Lamborghini viert 60-jarig jubileum met speciaal trio

Lamborghini viert 60 jaar met drie indrukwekkende Huracáns.

In de wereld van automerken is 60 jaar nog relatief jong. Alleen al bij de Italiaanse namen is Alfa Romeo in 1910 begonnen, Maserati een paar jaar later en zelfs Ferrari meer dan 80 jaar geleden. Lamborghini was dus wat laat toen het in 1963 debuteerde, maar is sindsdien uitgegroeid tot een vaste waarde.

Na de recente aankondiging van de nieuwe Revuelto coupé en het afscheid van de iconische V12-motor waarop het bedrijf is gebaseerd, heeft het Italiaanse merk nu een trio Huracáns onthuld om zijn 60 jaar aan prestaties te vieren. De Huracán STO, Huracán Tecnica en Huracán EVO Spyder, werden op de Milan Design Week gepresenteerd.

De auto’s zijn voorzien van speciale badges voor de 60e verjaardag, zoals de koolstofvezelplaat ‘1 van 60’ en ‘60e’ op de deuren. Elk van de drie versies wordt aangedreven door een atmosferische V10-motor met 640 pk, is beperkt tot 60 exemplaren en wordt aangeboden in twee verschillende kleurconfiguraties.

De Huracán STO (Super Trofeo Omologata) is het topstuk van de Huracán-familie. De 60th Anniversary Edition van dit model komt in twee versies. De eerste versie heeft blauwtinten, terwijl de tweede Grigio Telesto (grijs) en Nero Noctis (zwart) bevat. Beide versies hebben het 60-jarig jubileumlogo op de zetels geborduurd en hebben 20-inch gesmede aluminium velgen met een matzwarte afwerking.

De Huracán Tecnica is de meest veelzijdige variant, geschikt voor zowel de weg als het circuit. De 60 beschikbare units kunnen in twee versies worden geconfigureerd, beide gebaseerd op motorsport en waarbij de kleuren van de Italiaanse Tricolore-vlag op een verfijnde manier zijn verwerkt.

De eerste versie heeft een carrosserie in Grigio Telesto (grijs) met details in Nero Noctis (zwart) en Rosso Mars (rood), terwijl de tweede versie een Bianco Asopo (wit) carrosserie heeft, versterkt door lijnen in Verde Viper (groen). Beide versies zijn voorzien van 20-inch Damiso glanzende zwarte velgen.

De EVO Spyder is de meest lifestyle-georiënteerde van het stel en combineert dezelfde V10 als in de eerste twee Lambo’s met een open dak. De editie gewijd aan het 60-jarig jubileum kan worden geconfigureerd met een carrosserie in Blu Le Mans met contrasterende Bianco Isi (witte) details.

Er zijn nog geen exacte verschijningsdata of prijzen bekendgemaakt.