Lamborghini biopic krijgt eerste trailer

Lionsgate heeft onlangs een nieuwe trailer gedeeld voor Lamborghini: The Man Behind The Legend, met Frank Grillo als Ferruccio Lamborghini en Gabriel Byrne als rivaal Enzo Ferrari. En het ziet er best goed uit.

De film volgt de gebeurtenissen die ertoe hebben geleid dat Ferrucio Lamborghini zijn eigen autobedrijf oprichtte. Lamborghini zelf wordt gespeeld door de Italiaans-Amerikaanse acteur Frank Grillo.

De cast bestaat verder uit Oscar-winnaar Mira Sorvino, die de vrouw van Ferrucio speelt, en Gabriel Byrne als Enzo Ferrari. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

De eerste volledige trailer van de film is onlangs uitgebracht, waardoor we een idee krijgen van wat we kunnen verwachten. De strijd tussen de karakters van Lamborghini (Grillo) en Enzo Ferrari (Byrne) is een belangrijke. Ook zien we hoe een aantal van Lamborghini’s bekendste vierwielers het levenslicht zagen. Waaronder de Miura en het 80’s meesterwerk de Countach.

De productie kreeg ook hulp van Tonino Lamborghini, de zoon van Ferruccio, om het zo nauwkeurig mogelijk te maken. Volgens Tonino zelf: “Dit is het de enige volledig ware verhaal over het echte leven van mijn vader, ondanks de talloze legendes en anekdotes die zijn geschreven of verteld door andere mensen die op zoek zijn naar een snufje beroemdheid. Ik geloof echt dat deze film in woord en beeld de grote menselijkheid van Ferruccio kan weerspiegelen en de persoonlijkheid van mijn vader over kan brengen aan kijkers over de hele wereld: een man vol energie, charisma en passie.”