Land Rover eert oer-Defender met bijbel

De Land Rover Series- en Defender-modellen behoren tot de meest iconische voertuigen ooit heeft geproduceerd. Een logisch gevolg: het koffietafelboek ‘Icon’.

Om de Land Rover Series en Defender te eren, maakte de Britse autofabrikant een bijzonder koffietafelboek: Icon, met daarin de complete geschiedenis van de Land Rover Series en Defender.

Icon beschrijft bijna zeven decennia aan voertuigen, verdeeld over tien hoofdstukken en meer dan tweehonderd pagina’s. Het boekwerk met harde kaft bevat alles, van de humanitaire projecten en krankzinnige Camel Trophy avonturen waar de iconische 4×4’s deel van hebben uitgemaakt en de mensen die er door de jaren heen op hebben vertrouwd.

Met interviews van productielijn-medewerkers tot avonturiers. Kun je niet genoeg krijgen van Land Rovers, dan is deze bijbel onmisbaar. De originele Land Rover werd overigens gepresenteerd tijdens de AutoRAI van 1948. Ruim 70 jaar geleden.

200 pagina’s vol met zeldzame foto’s, bijna fetisjistische info over de auto’s en interviews. The Grand Tour’s Richard Hammond schreef het voorwoord en ook avonturier Bear Grylls en modelegende Ralph Lauren komen aan bod.

Dit boek past perfect in je collectie koffietafelboeken en is een absolute must voor elke autoliefhebber of Land Rover-junkie. De Land Rover ‘bijbel’ kost €65.