Le Velo – Unieke Vintage Bikes

Een échte vintage fiets kopen, en niet één die ‘oud’ is gemaakt door een hipster? Le Velo Bikes in Hamburg is het adres voor je.

Op zoek naar een nieuwe kekke fiets? Dan moet je in Hamburg zijn. Bij de werkplaats van Le Velo worden antieke fietsen van wel honderd jaar oud volledig gerenoveerd. Het resultaat: unieke fietsen zoals je ze maar zelden tegenkomt.

Senad Sarac, de eigenaar van het bedrijf, is gefascineerd door fietsonderdelen en ambachtelijke kwaliteit. Deze twee interesses komen samen bij Le Velo.

Het fietsenmerk combineert de traditie van het klassieke fiets-ambacht met de mode en behoeftes van nu. Met toegegeven, een zeker hipster-gehalte. Met behulp van eeuwenoude gereedschappen brengen ze de fiets terug in originele staat en krijgt-ie dus weer een nieuw leven. Elk klein detail van de fiets wordt doordacht, geanalyseerd en besproken met de klant.

Jarenlang verzamelde Sarac antieke fietsen. Van Italiaanse racefietsen uit de jaren 20 tot fietsverlichting uit het Parijs van begin 20ste eeuw. Hij struinde schuren, kelders en rommelmarkten af om allerlei prachtige items bij elkaar te brengen en vervolgens in elkaar te knutselen.

De prijzen van de hippe fietsen hangen af van de wensen van de klant, dus daarvoor kun je het beste contact opnemen met de werkplaats. Wil je geen nieuwe bike? Bij het atelier zit ook nog een koffietent waar je je vast en zeker net zo zult vermaken.