Nogal aan de prijs, maar elke euro waard

Deze single scotch malt is niet voor iedere beurs, maar hij is wel belachelijk lekker.

talisker whisky 44 jr

Deze whisky van het Schotse Talisker (dat spreek je zo uit) is niet alleen belachelijk lekker, hij heeft ook een belachelijk lange naam: Forests of the Deep Single Malt Scotch Whisky. Gelukkig vatten de Schotten het zelf samen als Talisker 44 YRS al houden ze de prijs niet klein: €4.500 voor een fles van 70cl.

Maar is deze whisky dat bedrag waard? Daarop antwoorden wij bij ModMod volmondig: jawel.

Een bescheiden slokje van deze Single Malt voelt alsof er een engeltje over de smaakpapillen urineert – hemels.

De inspiratie voor deze whisky haalt Talisker uit een expeditie naar een van ’s werelds grootste zeekelpbossen in de buurt van Kaap de Goede Hoop door Parley for the Oceans, een organisatie die zich sinds 2012 inzet voor het behoud van onze oceanen. 

(Talisker is partner van Parley of the Oceans, net als andere merken als Adidas en het Nederlandse jeansmerk G-Star.)

Whisky of whiskey? Single malt of blend? Hoe zat het ook alweer?

De Forests of the Deep Single Malt Scotch Whisky heeft een olieachtige textuur, dus zacht, maar met een rokerige neus en een afdronk van zoete chilipeper – magnifiek.

Ruim vier decennia heeft deze whisky gerijpt, eerst in reguliere eiken vaten, vervolgens in mariene verkoolde vaten. Door dit rijpingsproces ontstond de unieke smaak. 

Daarna werd de whisky gebotteld in een gelimiteerde oplage van 1.997 flessen. Gezien de prijs zullen die niet de winkel uitvliegen, maar mocht je budget voorhanden hebben, dan is dit de smakelijkste investering van dit moment.

Allemaal leuk en aardig, maar welke brommer rijden we hierbij?