Leer de leren jas kennen

En begin er maar vast voor te sparen. Verslag vanaf de Fashion Week in Milaan en Parijs.

leren jas leer

De modeweek van Milaan is afgelopen, die van Parijs is in volle gang. Op zondag 23 juni is de laatste dag van de Paris Fashion Week, al zijn alle ogen gericht op Dries van Noten. De Vlaamse ontwerper zal zaterdagavond om 20:30 uur zijn allerlaatste collectie tonen – een historisch moment, het einde van een tijdperk waarin de Belgen bepalend waren voor het modebeeld, of in ieder geval zeer invloedrijk.

Wat opviel bij met name de shows in Milaan, was de veelzijdigheid van de gebruikte materialen. Met name leer mag zich in een grote belangstelling verheugen. Bij Dolce & Gabbana, in een voor hun doen ingetogen show, waren er zelf jassen en vesten van gewoven leer (wat mooi matchte met de zomerse instappers van gevlocht leer).

De lange leren jas past is dus op weg naar jouw zomercollectie. De zomercollectie van volgend jaar welteverstaan. Want de kleding die werd getoond, zal pas volgend voorjaar in de winkels hangen. (Voor zover het überhaupt in de winkels komt; veel van wat er op de catwalk wordt getoond heeft alleen een symbolische functie en bereikt nooit de winkelschappen. Uitzondering op de regel: Dries van Noten, die elk kledingstuk op de catwalk daadwerkelijk in de winkel legt.)

Uit het vele leer maakten we een kleine selectie. Kies de jas die bij je past (en begin maar vast te sparen).