Via je neus de wereld rond

Bijzondere steden en gebieden vormen het uitgangspunt voor deze collectie geuren.  

De aarde over in je eigen badkamertje – dat is het idee achter Les Destinations. Een serie high-end geuren die geïnspireerd zijn door bijzondere plekken op de wereld. De collectie bestaat uit twaalf geuren. Hier vind je er zeven – hieronder de resterende vijf. Alle geuren zijn genderfree.

De Les Destinations parfums kosten €120 voor 50 ml. Verkrijgbaar in geselecteerde parfumerieën en via de online winkel van Les Destinations, beschikbaar op: https://les-destinations.de/.

Grasse

Denk aan een zonovergoten mediterraan landschap. Maar óók aan een wandeling door de bloemenvelden van Grasse. Fris dankzij citroenolie, maar je ruikt ook zachte houtnoten zoals ceder evenals musk en peper.

Costa Rica

Inspiratie waren ongerepte stranden en plantagebossen. Maar de focus ligt op het aroma van gebrande koffie. El Grano de Oro’, zoals koffie in Costa Rica wordt genoemd, is symbolisch voor dit land. Dat levert deze gourmandgeur op met gember, koffieakkoord, citroen en vanille. Een opvallende geur!

Cuba

Gedroogde Cubaanse tabaksbladeren, cederhout en leerachtige rookaroma’s zorgen voor een geurspektakel vol kracht. Ook met kruidnagel, patchouli en musk. Rokerig en mannelijk.

Oman

Véronique Nyberg, de parfumeur die deze geur heeft gemaakt: “Voor mij is het Oosten een plek vol mysterie.” Dat levert een geur op met saffraan dat ’s wereld duurste specerij is zoals je hier kunt lezen, maar ook met roze peper, patchoeli en andere oriëntaalse noten. Blijft lang hangen.

Al-’Ula

In Saoedi-Arabië ligt Al-‘Ula, een oase die ooit een rol speelde in één van ’s werelds oudste handelsroutes voor goederen. Die geschiedenis werd vertaald in rozen, specerijen en vanille. Bevat ook Oud – en van deze houtsoort moet je houden.