High-tech, maar toch leuk om naar te kijken

LG teaset de nieuwe CineBeam Qube 4K, die bewijst dat een beamer geen smet op je interieur hoeft te zijn.

Een goede filmprojector, of ‘beamer’, kan je filmervaring thuis naar een hoger niveau tillen. Reusachtig beeld, doe er een goede Surround-set bij en je hebt ons. Maar zo’n projector is vaak niet een verrijking voor je kamer.

LG doet zijn best om ‘m nu te integreren in je interieur met de CineBeam Qube 4K, als één van de meest gestroomlijnde, huisvriendelijke projectoren die je kunt krijgen. De Qube doet wat retro aan en geldt als een tease voor de aankomende CES techbeurs (Consumer Electronics Show). Ze zeggen zelf : “een lichtgewicht projector met moderne technologie en ouderwetse stijl.”

Het past in de stijltrend uit het midden van de vorige eeuw (compleet met een 360 graden draaibare handgreep). Technisch gezien is ‘ie ook behoorlijk indrukwekkend. De projector weegt maar zo’n 1,5 kilo en is 80 mm breed/135 mm hoog. Daarmee biedt het 4K UHD-beelden van maximaal 120-inch. Details als een RGB-laser doet dan weer veel goeds voor een goede contrastverhouding en een betere kleurnauwkeurigheid.

Lees ook: High-tech speakers met vintage charme

De Qube 4K is ook uitgerust met het zogenaamde ‘Auto Screen Adjustment’, die de plaatsing en grootte van de afbeelding automatisch optimaliseert, zodat je niet ingewikkeld in menu’s hoeft te duiken.

Afgezien van de basisspecificaties heeft LG nog geen details vrijgegeven over verbindingen van derden (met services zoals AirPlay bijvoorbeeld) of andere specs. Net zoals een officiële releasedatum of prijs voor de LG CineBeam Qube 4K. Daarvoor moeten we waarschijnlijk wachten tot de CES van dit jaar, die plaatsvindt van 9 tot 12 januari.