Ruik je als vrijgezel anders?

In Australië hebben vrouwen de lichaamsgeuren van single en gebonden mannen beoordeeld. De verschillen zijn opmerkelijk…

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Lichaamsgeur geeft veel meer informatie aan een mogelijke partner dan je denkt. Zo kan er uit blijken dat je verwant bent – je ruikt dan minder aangenaam voor die ander. Of dat je een (sluimerende) ziekte onder de leden hebt, Maar ook of jullie genetisch een goede match zoude zijn – daar hebben we het eerder hier al over gehad.

Vrijgezel versus gebonden

Maar er is meer zo blijkt uit recent onderzoek van de Macquarie Universiteit in Sydney, Australië. Uit een studie zou blijken dat vrijgezelle mannen een sterkere lichaamsgeur hebben dan mannen die een relatie hebben. Ook zouden vrouwen op basis van de geur kunnen vaststellen of een man alleenstaand is of al getrouwd.

Het onderzoek vond plaats onder 82 hetero vrouwen met leeftijden tussen de 18 en 35 jaar. De dames werd gevraagd de lichaamsgeur én het gezicht van 91 verschillende mannen te beoordelen, Van deze mannen waren er 45 in een vaste relatie, de overige 46 waren vrijgezel. De lichaamsgeur werd vastgelegd in t-shirts die door de mannen een etmaal waren gedragen.

Masculien

De uitkomst van de studie is dat de vrijgezelle mannen een sterkere geur afgeven dan de bezette mannen. Ook werden de gezichten van de single mannen door de gebonden vrouwen als masculiener beoordeeld dan die van de mannen die een relatie hadden – dit was niet het geval bij single vrouwen.

Geslachtshormoon

Hoe dat precies komt blijft nog onduidelijk, maar de onderzoekers gaan ervan uit dit met hormonen te maken heeft. In deze studie werd (gek genoeg) het testosteronniveau van de mannen niet getest, maar uit andere onderzoeken is gebleken dat vrijgezelle mannen meer van het geslachtshormoon aanmaken.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie