Zonneauto Lightyear wordt bereikbaar met de ‘2’

De Lightyear 2 met Nederlandse roots, een prijs van €30k en 800 kilometer actieradius. De bereikbare zonneauto is bijna hier.

De laatste jaren hebben we een grote opleving gezien van elektrische voertuigen, ook van kleinere startups. Eén van die merken waar het steeds concreter wordt, is Lightyear. Het merk met Nederlandse roots is opgericht door voormalige ingenieurs en alumni van het Solar Team uit Eindhoven.

De eerste deels door zonne-energie aangedreven elektrische auto wordt de Lightyear 0, die voor het eerst werd aangekondigd in 2019 en vorige maand in productie ging. Met een prijskaartje van bijna €250.000 hopen toeschouwers nog op iets toegankelijkers. Dit is waar de Lightyear 2 om de hoek komt kijken.

Betaalbaar

Een auto die in 2021, nog voordat de eerste auto zelfs maar in productie ging, al werd aangekondigd. En nu heeft het bedrijf de wachtlijst voor de ‘2’ op zijn website geopend, plus wat teaser-afbeeldingen van het voertuig.

Een belangrijk verkoopargument voor de Lightyear 2 is de betaalbaarheid. Hoewel de precieze prijs nog niet is vastgesteld, schat het bedrijf dat het rond de €30.000 en maximaal €40.000 zal kosten. Lees meer op de website van Lightyear en zet je naam op de wachtlijst.

800 Kilometer

Hoewel het bedrijf nog niet veel details over de prestaties van de Lightyear 2 deelt, belooft het een bereik van meer dan 800 kilometer te leveren op een enkele lading, waarbij het batterijvermogen wordt gecombineerd met de gratis dagelijkse energie van de zon. Zoals je op de afbeeldingen hierboven kunt zien, past hij in hetzelfde ontwerpprofiel als de Lightyear 0, maar dan in een compactere vorm. Toch biedt hij plaats aan vijf personen en de bodemvrijheid van een SUV.