Huwelijksaanzoek met Kerst?

Dan is dit de populairste plek. En nee, het is níet Parijs.

huwelijk aanzoek

Je zou misschien eerder Parijs verwachten, maar het is toch Londen waar de meeste huwelijksaanzoeken worden gedaan tijdens de kerstdagen. Parijs volgt op de derde plek, New York is nummer twee.

Je zou kunnen beweren dat ze bij Aura Prints een romantische inborst hebben. Deze verkoper van kerstkaarten heeft namelijk onderzoek gedaan naar de meest romantische plek om een huwelijksaanzoek te doen.

Dat onderzoek hebben ze verricht door vermeldingen op sociale media te turven. Daar kon eigenlijk maar een winnaar uitkomen: met meer dan 280.000 hashtags op instagram kwam Londen op de eerste plek.

Londen is natuurlijk een stad met prachtige plekken. De zon verdwijnt in de winter al rond vier uur in de middag, waar de stad goed gebruik van maakt. Je loopt door de stad en alles om je heen lijkt op een filmset – een goudmijn voor Instagrammers. 

De Engelse hoofdstad staat bekend om de uitbundige kerstversiering die tussen november en januari de stad opbeuren. De kerstverlichting op Covent Garden, Seven Dials en St Martins Lane zijn niet te missen, net als Regent Street en de beroemde boog van lichten bij Oxford Circus.

In de Top 10 tref je wereldsteden als Wenen en Rome, maar ook een absolute dark horse: Asheville. Deze mondaine stad in North-Carolina, toevluchtsoord voor de rich and famous, neemt zelfs de vierde plek in. Dat komt omdat er een landgoed is, Biltmore geheten (van de familie Vanderbilt – vandaar de naam).

Het landgoed is populair als filmlocatie. Hier werden films als Last of the Mohicans, Being There, The Fugitive, Forrest Gump, Dirty Dancing en House of Poets opgenomen Amerikanen bezoeken dit landgoed ook om er hun huwelijksaanzoek te doen.

Heb je overigens niemand om mee te nemen naar Londen? Niet getreurd. Op een mooie stad komen mooie mensen af. Dat maakt Londen ook zo’n leuke ontmoetingsplaats.

Top 10

1/ Londen (280.254 hashtags op instagram)

2/ New York (268.306)

3/ Parijs (108.660)

4/ Asheville (106.518)

5/ Wenen (27.353)

6/ Rome (26.161)

7/ Praag (19.009)

8/ Berlijn (12.478)

9/ Boston (12.190)

10/ Boedapest (5.450)