Moeilijk doen op de vierkante millimeter – Louis Vuitton Tambour

Complex en transparant, Louis Vuitton brengt haute horlogerie naar een hoger plan.

Louis Vuitton presenteert een nieuw en nogal kleurrijk horloge. Een geel en groen saffieren duo, gelimiteerd tot slechts 20 stuks wereldwijd.

Het Franse huis presenteert deze twee haute horlogerie modellen in samenwerking met het eigen ‘Atelier La Fabrique du Temps Louis Vuitton’. De nieuwste creatie van de manufactuur in Genève is een duo van gekleurd synthetisch saffier: de Louis Vuitton Tambour Moon Tourbillon Volant.

De naam Tambour mag niet ontbreken als het om Louis Vuitton horloges gaat: de kast met rondom de 12 letters van het merk is het kenmerkende ontwerp geworden binnen de collectie. De Tambour Moon, voor het eerst gepresenteerd in 2017 heeft ook in 2023 zijn karakteristieke uiterlijk behouden.

Maar de unieke kast van synthetisch saffier met een groene of neongele kleur geeft het model een geheel nieuw karakter. De transparante creaties in de fluorkleurige uitvoeringen zijn de eerste in hun soort in de geschiedenis die het label Poinçon de Genève dragen. In gewone mensentaal betekent dit dat de horloge worden gemaakt in het kanton van Genève en met de hand. Vervolgens volgen tests voor de duurzaamheid en precisie, voordat het zegel mag worden afgegeven.

De saffieren kast wordt verkregen door aluminiumoxide te verhitten tot ongeveer 2000 graden Celsius, en combineert de voordelen van transparantie met een hoge weerstand en een hardheid die alleen wordt overtroffen door diamanten.

De twee versies van de Tambour Moon Tourbillon Volant zijn ondergebracht in de groene en gele kast met een diameter van 42.5mm en een hoogte van 9.9mm. Ze worden aangevuld met een titanium kroon. Het in-house kaliber LV90 heeft een gangreserve van 80 uur. De nieuwe Louis Vuitton horloges van saffierglas op een zwarte of groene alligator lederen band zijn nu verkrijgbaar.

De prijs ligt rond de €400.000 per horloge, gelimiteerd tot 20 wereldwijd.