Zien: de Louis Vuitton x Timberland-collab van Pharrell

Pharrell Williams liet ons tijdens Paris Fashion Week kennismaken met zijn nieuwste mode- en accessoire-creaties. Eén van de blikvangers waren heuse Louis Vuitton x Timberland-laarzen.

Louis Vuitton

Laat het maar aan Pharrell Williams over om streetwear en haute couture te mixen. Ja natuurlijk: deze combinatie is de laatste jaren al veelvuldig te zien in Parijs, Milaan, Londen en New York. Maar de nieuwbakken creatief directeur van Louis Vuitton weet ons altijd weer te verbazen.

De geruchten over een samenwerking tussen Louis Vuitton en Timberland hingen al even in de lucht. En deze bleken dus waarheid. Wederom maakt een icoon uit de (recente) hiphop-geschiedenis een crossover naar de catwalk. In dit geval de iconische 6-Inch Boots van Timberland.

De liefde tussen de hiphopwereld en rappers en Timberland dateert al uit de vroege jaren negentig van de vorige eeuw. Dat begon vooral in New York. Helden als The Notorious B.I.G. en Nas werden er veelvuldig in gezien. Beiden rapten er zelfs over. “Timbs for my hooligans in Brooklyn” (uit Hypnotize van The Notorious B.I.G. uit 1997) en “Suede Timbs on my foots making my cipher complete” (uit The World is Yours, van Nas uit 1994).

Ook andere grootheden waren regelmatig in Timberland-boots te zien, zoals Tupac Shakur, Kanye West, leden van de Wu-Tang Clan tot aan A$AP Rocky. En herinneren we ons de clip van J.Lo’s “Jenny From the Block” nog waarin zij te zien was in van die torenhoge Timberland-veterlaarzen? Precies…

Een sneak-peek naar de nieuwste collab lekte eerder al via het Instagram-account @skateboard. De collab is niet alleen een fashion statement: het is ook een knipoog naar erfgoed en vakmanschap. En beide merken hebben daar natuurlijk wel wat over te zeggen. Het is tevens een mooie ‘tegenstrijdige’ samenwerking. Het tijdloze silhouet van Timberland, dat voor robuustheid staat en een outdoors-vibe heeft, tegenover het ultrachique Louis Vuitton.

Op het eerste oog zien we geen hele bijzondere wijzigingen aan de laarzen. Ze zijn ook niet zozeer helemaal onder handen genomen en opnieuw uitgevonden. Het is meer een liefdevol eerbetoon aan die iconische 6-Inch Boot die we allemaal weleens aan de voeten hebben gehad. Er zijn meerdere varianten, veelal in de lichtbruine Timberland-tint die we allemaal kennen. Ook is er beeld opgedoken van een donkerbruine variant met LV-logo’s, exact zoals de LV-koffers en tassen eruitzien.

Bijzondere details zijn er natuurlijk wel te vinden. Zo is er een Louis Vuitton-logo op de voorkant van de tong gelaserd. Ook het kenmerkende LV-monogram van het Parijse modehuis is op de achterkant van de tong zichtbaar. Meer richting de achterkant van de laars en op de ‘enkels’ zien we de LV-monogrammen (die je overigens ook onderop de zool terugvindt) alsook natuurlijk het Timberland-logo terug. In de Louis Vuitton x Timberland-collectie zullen ook co-branded kleding en accessoires te vinden zijn. Denk dan aan bomberjacks, hoodies en rugzakken. Wat ons betreft nu al één van de collab-hoogtepunten van 2024.

Meer informatie vind je hier en hier.