Dit is de liefdebaby van bier en prosecco…

Het Nederlandse Lowlander lanceert ‘s werelds eerste Beersecco. De brouwer vangt hiermee bier en prosecco in één fles.

Lowlander brouwt met kruiden, specerijen en fruit. Net voor de feestdagen pakt de botanische brouwer uit door bier en prosecco te combineren. Deze liefdesbaby wordt gebrouwen met de glera druif – ofwel de proseccodruif en met saison-gist, rozemarijn en citrus. Het idee: met de Beersecco wordt de wijnliefhebber verleid tot het drinken van bier – en andersom.

Lowlander Beersecco is sparkling met een mooi druif-aroma van de prosecco, het zoet-bittere van bier en eindigt met kruidige tonen van rozemarijn en citroen achter in de keel. Beersecco is bedoeld als aperitief. Op zichzelf staand of in combinatie met een klein, liefst tikje vet, hapje. Een pleidooi om bijtijds aan een aperitief te beginnen vind je hier. Lowlander Beersecco zit in een feestelijke champagnefles (75 cl.).

Eén vraag dringt zich op: hoe dan?

Het moest de perfecte combinatie van de twee dranken worden, met de juiste (smaak)balans, aldus Rolf van der Sluis, gecertificeerd biersommelier bij Lowlander. “De grootste uitdaging was het behouden van druiven-aroma’s. Daarom hebben we gekozen voor een hybride brouwtechniek. Wat betekent dat het bier en de prosecco apart zijn vergist en pas in de lagering (het rust-proces) zijn gemixt, samen met citroenschil en rozemarijn, zonder toegevoegde suikers.”

Lowlander Beersecco is verkrijgbaar via de Lowlander webshop (€8,-) en bij verkooppunten als HEMA, Albert Heijn, Jan Linders en Gall & Gall. Sympathiek: één procent van elke verkoop gaat naar herbebossingsprojecten van Trees for All.

Over Lowlander

Lowlander staat bekend om de natuurlijke bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals – dé smaakmakers in de brede alcoholische en non-alcoholische reeks.

Frederik Kampman, Lowlanders Chief Botanical Officer, werkte jarenlang bij internationale brouwerijen en gin- en jeneverdistilleerderijen. Het gebruik van kruiden en specerijen in spirits, maakte hem als bierliefhebber nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden toevoegen. In 2016 lanceerde hij Lowlander: bier gebrouwen met een aantal botanicals. Lowlander (Low Lands, een land onder zeeniveau) is zich extra bewust van de wereld om zich heen. Als trots lid van For the Planet doneert het Nederlandse biermerk één procent van de omzet en steunt daarmee een mooie reeks goede doelen die zich inzetten voor de natuur.

In maart 2023 opende de brouwer de deuren van Lowlander Botanical Bar & Restaurant in Amsterdam Noord. Het is, naast een proeflokaal van alle bieren, ook een ongedwongen lunch-, diner- en borrelplek.