The Dark Side – Lucid introduceert nieuwe versies voor Europa

De Lucid Air wordt bereikbaarder met de Air Pure AWD en de Air Touring.

Eindelijk in Nederland verkrijgbaar, eerst als kostbare Dream Edition (€222.000), maar nu is de Lucid Air er ook voor de gewone sterveling. Alhoewel, nog steeds een sterveling met een redelijk gevulde portemonnee, maar toch.

Lucid Motors, winnaar van de 2023 World Luxury Car Awards kondigt de prijzen aan voor de Lucid Air Pure AWD (€115.000) en de Lucid Air Touring (€134.000). De twee auto’s hebben een lichtere 92 kWh batterij aan boord, met als resultaat meer ruimte voor de passagier achter.

Air Pure

Het bereik is nog steeds indrukwekkend te noemen in vergelijking met soortgelijke elektrische sedans. Waar de Lucid Air Dream Edition een actieradius van 900 kilometer en een 0-100 tijd in 2,7 seconden heeft, hebben de twee nieuwe uitvoeringen nog steeds een prettig maximum bereik van zo’n 725 kilometer.

De Air Pure AWD heeft all-wheel-drive aandrijving, 480 pk en heeft standaard een aluminium dak. Een first voor Lucid. Glas is mogelijk, maar de aluminium toevoeging geeft een lager zwaartepunt (komt de rit ten goede) en een lager gewicht.

Air Touring

De Air Touring biedt net wat meer als het gaat om prestaties en bereik. Met 620 pk en een 0-100 tijd van 3,2 seconden net wat rapper. Het interieur van de Air Touring heeft wat meer luxe door nog verfijndere materialen en vakmanschap. Het beschikt over zitvlakken omwikkeld met volnerf nappaleer afkomstig van Lucid’s koolstofneutrale leerpartner, afgewisseld met gerecycled textiel en synthetisch materiaal.

Stealth

De nieuwste toevoeging is de zogenaamde Stealth Appearance. Een donkere uitvoering waar maximaal 35 onderdelen aan de buitenzijde van de Lucid Air kunnen worden aangepast. Voor een meer stealthy uiterlijk. Veel componenten die anders een platina-uiterlijk krijgen, hebben in plaats daarvan een donkere Stealth-gepolijste afwerking.

Iets dat doet denken aan de zwarte polijsttechniek die wordt gebruikt in sommige horloges. De meest direct zichtbare verandering zijn de verduisterde Stealth-componenten die het kenmerkende Glass Canopy-dak van de Air omlijsten. Verder wordt de onderzijde van de carrosserie en de bekleding rond de Intelligent Micro Lens Array-koplampen en de uit één stuk bestaande achterlichten onder handen genomen.