De beste plekken in Amsterdam voor een boordevolle lunch

Van een makkelijke boterham uit het vuistje tot witte tafelkleden en een goed glas wijn.

Zakelijke lunch in Amsterdam? Relaxt een hapje eten om bij te praten? Of toch een vullende lunch tussen shopsessies door? Hieronder vind je ModMod’s favoriete plekken om de rommelige buik rond het middaguur te sussen.

Soup Enzo

Soup Enzo is de ideale snelle lunch in Amsterdam. Zeker nu soup season is aangebroken (lees: het is herfst), ben je bij Soup Enzo aan het juiste lunchadres. Dagelijks worden hier een aantal verse soepen gemaakt, die je samen met een goed vullende salade kunt afhalen en op het terras of op kantoor kunt nuttigen.

Soup Enzo, Van Baerlestraat 81 (Oud-Zuid) –  Nieuwe Spiegelstraat 54 (Centrum) – Jodenbreestraat 94 (Centrum) – Haarlemmerstraat 87 (West), Amsterdam

De Juwelier

Bij het à la carte restaurant van De Juwelier kan je uitermate goed terecht voor een lunch in Amsterdam. Zo goed zelfs, dat chef-kok Yoran Jacobi zowel de ‘Young Chef of the Year’ Michelin Award als zijn eerste Michelinster in ontvangst mocht nemen. Het à la carte restaurant van De Juwelier kent (Franse) klassiekers van bijzonder hoge kwaliteit.

Restaurant De Juwelier, Utrechtsestraat 51, Amsterdam Centrum

Hartog’s Volkoren

Een Amsterdams broodinstituut kunnen we Hartog onderhand wel noemen. Doorgaans is het druk in de winkel op de hoek van de Wibautstraat. Het is een bakkerij, je kunt er ook losse broden kopen en alhoewel ze het broodbakken heel goed onder de knie hebben, kunnen ze ook lekker beleggen.

Hartog, Wibautstraat 77, Amsterdam (Centrum)

The Lobby

The Lobby is de perfecte belichaming van het begrip ‘huiskamercafé’. Dankzij de huiselijke sfeer, de relaxte zittingen en de heerlijke lunchgerechten is het net als thuiskomen. Bij allebei de locaties, want je vindt een The Lobby aan de Fizeaustraat en een The Lobby aan het Nesplein. De Fizeaustraat-Lobby is ietsjes chiquer, maar desalniettemin zijn beide locaties aanraders.

The Lobby, Fizeaustraat 2 (Amsterdam-Oost) – Nes 49 (Centrum), Amsterdam

BUNK

Eigenlijk zit je altijd wel goed bij een hotelcafé als het aankomt op lunches. Het is er doorgaans gezellig druk, met ruime openingstijden, en een hoogwaardige keuken. Ook bij BUNK is dat het geval: je kunt er terecht voor een lunch van herkenbare wereldgerechten die bij iedereen in de smaak zult vallen.

BUNK Amsterdam, Hagedoornplein 2, AmsterdamNoord

Toastable

Toastable is onderhand een cult-classic lunchplek in Amsterdam. Zo’n classic, dat er zelfs Toastable-locaties in Utrecht, Den Haag en Almere zijn geopend. Aan het Koningsplein en de Nieuwendijk kan je terecht voor een Toastable lunch in Amsterdam. Dat houdt in: een volbelegde tosti (met twee lagen!) en een frisse ice tea of limonade. Eet smakelijk!

Toastable, Singel 441 sous (Centrum) – Nieuwendijk 6 (Centrum), Amsterdam

Gertrude

Amsterdammer, dj en acteur Géza Weisz miste iets in het Amsterdamse restaurant-aanbod. Zo geschiedde het ietwat oudbollige Gertrude: zijn idee van het ideale restaurant. Van donderdag tot en met zondag kan je hier terecht voor een uitgebreide Amsterdamse lunch, waarbij de hoofrollen zijn weggelegd voor seizoensgebonden ingrediënten en hoge kwaliteit vis- en vleessoorten.

Restaurant Gertrude, Bosboom Toussaintstraat 28-H, Amsterdam Centrum

The Lunch Club

Het zit ‘m in de naam én in de goedbelegde broodjes: bij The Lunch Club in Amsterdam kun je goed terecht rond middagstijd. De Amsterdamse lunchroom staat bekend om zijn mediterraanse ciabattas en het uitermate vriendelijke personeel.

Lunchroom The Lunch Club, Haarlemmerplein 3, Amsterdam-West

Café Restaurant Amsterdam

Zin in en lunch in Amsterdam met wijn? Dan zit je bij Café Restaurant Amsterdam aan het juiste adres. De lunchkaart is basic (al kan je ’s middags ook van de avondkaart bestellen), de wijnkaart is daarentegen in overvloedig. Need we say more?

Café Restaurant Amsterdam, Watertorenplein 6, Amsterdam (West)

Dit zijn de beste cocktailbars van Amsterdam