De 5 beste lunchcocktails

Met deze lunchcocktails kom je de werkdag meer dan prima door. Misschien nog wel beter dan met die sloot koffie.

Marilyn Monroe Joe DiMaggio

Een lunchcocktail haalt niet alleen het scherpe randje van je kantoorhumeur, het wekt als aperitief ook de eetlust op. Zo’n cocktail maakt, in combinatie uiteraard met een voedzame lunch, jou klaar voor de rest van de werkdag.

Daarom bedachten we vijf lunchcocktails; eentje voor elke werkdag. 

1. Gin & tonic

Een klassieker, zeker, maar wel eentje die fris blijft. De G&T is als cocktail niet te zwaar en hij houdt je wakker, wat op zich handig is als er nog een stapel werk op je ligt te wachten. Plus: Je krijgt er geen alcoholkegel van. 

Gebruik een zachte gin, bijvoorbeeld Tanqueray 10, en voeg gember toe, niet alleen om het wat spannender te maken, maar ook voor de vertering van je lunch – daar helpt gember goed bij. (Dit is overigens nog een andere smakelijke variant.)

2. Bloody Mary (met peperwodka)

Als je naar iets hartigs verlangt om je maag voor te bereiden op de lunch, dan is de Bloody Mary jouw go-to cocktail. Varieer met de toevoeging van peperwodka, die is makkelijk zelf te maken. Gooi gewoon een pepertje in de wodkafles, en laat het enkele dagen intrekken. Liever iets wat milder op je tong brandt? Kies een zachte wodka.

3. Martini

Als je de Martini (gin en witte droge vermout) goed bereidt, dus niet té straf, helpt deze cocktail je de dag door in de wetenschap dat mannen als Winston Churchill, Frank Sinatra en Robert DeNiro de martini tot hun favoriete cocktail rekenden. En die zijn er ook niet slechter door geworden, toch?

Frank Sinatra And David Wayne In 'The Tender Trap'

4. Dark ‘N’ Stormy 

Gemaakt van donkere rum, limoensap en gemberbier. De rum en het gemberbier geven deze cocktail iets pittigs, maar hij is feitelijk fris. En hij zit in een lang glas, dus je kunt er even mee vooruit. Zo maak je hem.

5. Wodka & tonic. 

Het is een lange dag en je heb een opkikker nodig? Dan is de W&T de cocktail die je daarbij gaat helpen.

Three Martini Lunch

De Three Martini Lunch is een Amerikaanse uitvinding die zijn geboorte weet in de kringen van het Newyorkse reclamemilieu van de jaren zestig en zeventig. Naar verluidt zou de creativiteit er na de lunch een enorme boost van krijgen.

Mad Men

Nu is hier de laatste jaren een variant op ontstaan, namelijk de Three Negroni Lunch. Een negroni als aperitief, eentje bij het eten en een ter afsluiting. Als je de ganse ochtend koffie hebt gedronken, is je smaakpalet een beetje zwaar geworden. Omdat een Negroni iets bitters heeft, gaat je speeksel weer werken en wordt je honger opgewekt.