Een blik in Lynk & Co’s toekomst… met dramatische vleugeldeuren

Het Zweeds-Chinese Lynk & Co is in sneltreinvaart bezig om een serieuze speler te worden op de Europese automarkt. Hun toekomstvisie is dit brutale gevaarte: The Next Day.

Lynk & Co is een Chinees merk dat binnen no-time voet aan de grond kreeg in Europa. Ze zijn overigens gevestigd in Zweden als onderdeel van moederbedrijf Geely, dat ook Volvo in handen heeft. Ze zijn nog maar net goed en wel begonnen met een zeer concurrerende prijs of huuroptie, maar een toekomstvisie is ook aanstaande met deze Lynk & Co The Next Day concept car.

Het is een enigszins futuristisch prototype dat de ontwerplijn laat zien die de volgende lanceringen van het bedrijf zullen hebben. Het is een aanzienlijke verandering ten opzichte van de huidige line-up.

Atletisch Gevormd

Van de ronde vormen die modellen zoals de 01 dragen, de SUV die we als enige hebben in Nederland, komt er straks een agressievere stijl waarin scherpe lijnen de leiding nemen. Al moet je er bij concept cars altijd rekening mee houden dat in de productiemodellen de stijl meer gematigd is.

Wat betreft deze The Next Day omschrijft de fabrikant het als een vierdeurs GT, waaraan moet worden toegevoegd dat het een vrij sportieve snit heeft, met een scherpe front en een zeer laag silhouet wat de atletische proporties alleen maar benadrukt.

Opvallend zijn de agressiviteit van de voorbumper, de koplampen met twee verticale led-strips, het glazen koepelvormige dak, het design van de velgen, het slanke formaat van de leds achter en vooral de deuren. Tja, de deuren. Zet ergens vleugeldeuren in en je hebt ons.

Suicide Doors

Zelfs ook vleugeldeuren voor de passagiers in de zogenaamde suicide doors-opstelling. Ze geven toegang tot een vrij minimalistisch interieur voor vier personen, met een breed scherm dat van de middenconsole naar de voorpassagiersstoel gaat en een yoke-stuurwiel zoals bij vliegtuigen ook wordt gebruikt. En Knight Riders K.I.T.T.

Er is niet veel gezegd over het mechanische gedeelte van de Lynk & Co The Next Day, maar het zal waarschijnlijk in eerste instantie een hybride uitvoering worden, waarna later de puur elektrische variant verschijnt.