De Maaltuin in Rotterdam is een unieke restaurant-ervaring

Een avond vol lekker eten, goede muziek en een fijne omgeving: wat wil je nog meer?

Smaak
tequila
Wat je moet weten over tequila 
Door Arno Kantelberg
Smaak
Barbounia Restaurant
Dan halen we de zon wel hier naartoe
Door Arno Kantelberg

Sinds 2016 verplaatst De Maaltuin zich door de mooiste tuinen, landgoederen en gebouwen van Nederland. Het restaurant-concept laat de gasten op bijzondere wijze kennismaken met bijzondere Nederlandse plekken, zoals Vliegbasis Soesterberg of de Bijlmerbajes. Dit gebeurt met behulp van een zorgvuldig gekozen vijfgangendiner mét bijpassende dranken, dat is gebaseerd op het verhaal van de locatie. Iedere avond verzorgen muzikanten livemuziek, waarmee de verhalen over de plek worden verteld.

Pop-Up

Ook dit jaar wordt de pop-up horecaervaring meerde keren opgezet in de Botanische Tuin Trompenburg in Rotterdam. Naast dat je deze zomer dus een restaurant in Rotterdam kunt bezoeken, kun je ook genieten van een menu in de natuurrijke buitenlucht. De Trompenburg-tuin is centraal gelegen aan de rand van het centrum van Rotterdam, naast het Excelsior stadion en de campus van de Erasmus Universiteit. Het is als een rustige oase in het drukke stadsleven, al hoor je zo af en toe het scheidsrechtersfluitje van de voetbalvereniging.

Alhoewel er dit jaar meerdere locaties en meerdere edities plaatsvinden, die vorige jaren ook al hebben plaatsgevonden, is toch iedere editie weer anders. Dat komt omdat er wordt gekookt met ingrediënten afkomstig van de locaties en er zodoende iedere keer een nieuw menu wordt gepresenteerd.

De komende editie staat in het thema van biodiversiteit, waarbij de schoonheid van de lente wordt gevierd. De botanische tuin heeft een groot assortiment tulpen, narcissen, hyacinten, magnolia’s en meer bijzondere bloemen, planten en bomen die in de lente vol in bloei staan. Bovendien staat de eiken-collectie waar Trompenburg internationaal om bekendstaat, waaronder de monumentale Pontische Eik, in de lente vol in vers blad. Daarnaast verdiept De Maaltuin zich in de familieverhalen van vroeger, toen Trompenburg nog als buitenplaats van een rijke havenfamilie diende.

Vanaf 6 april tot 7 mei wordt de lente editie gehouden bij Trompenburg Tuinen & Arboretum, aan de Honingerdijk. De tickets kosten €99,95, waarbij het vijfgangenmenu, de bijpassende dranken en de livemuziek zijn inbegrepen. Naast Trompenburg is de Maaltuin vanaf 18 mei op Paleis Soestdijk en vanaf 1 juni op Vliegbasis Soesterberg te vinden. Ook zullen ze in de zomer in de Amsterdamse Bijlmerbajes neerstrijken. Voor meer informatie over de edities, kijk je hier.

Smaak
tequila
Wat je moet weten over tequila 
Door Arno Kantelberg
Smaak
Barbounia Restaurant
Dan halen we de zon wel hier naartoe
Door Arno Kantelberg