Een single malt voor een memorabel moment

Met kerst of oudjaarsavond, familie en vrienden erbij; dit is de whisky om dat moment te memoreren.

the macallan a night on earth journey whisky scotch

Het Schotse whiskyhuis The Macallan introduceert een unieke single malt onder de naam A Night on Earth – The Journey. Die naam refereert aan de reis (door het leven) die je maakt met de mensen om je heen, de mensen waarmee je bijzondere momenten deelt.

Dat klinkt als een kerstgedachte en dat is het ook; deze Schotse whisky is geknipt voor de feestdagen, óók als kado, want de meerlaagse verpakking is gemaakt door de veelgeprezen Chinese mixed-mediakunstenaar Nini Sum.

Elke laag van de verpakking biedt een uitpakervaring die is doordrenkt van betekenis. De eerste laag toont een uitgestrekt landschap: aan de linkerkant is de nachtelijke hemel bezaaid met sterren en vuurwerk, en aan de rechterkant gaat het over in een daglichttafereel van bergen omkranst met wolken.

De tweede laag, waarop we een blauw kleurenpalet met hedendaagse stedelijke landschappen zien, zorgt voor contrast en verrassing. Heldere kleuraccenten duiden op een uittocht uit de stad om familie en vrienden te bezoeken.

De derde laag symboliseert met zijn gele en oranje tinten de warmte van lantaarnlicht en het gevoel van thuiskomen. De lagen representeren de reis die je maakt met Nieuwjaar. Nini Sum: “In deze tijd van het jaar ondergaan mensen in grote steden de grootste jaarlijkse menselijke migratie ter wereld, om terug te keren naar hun geboorteplaats voor dat moment van hereniging met hun familie en vrienden.”

Deze unieke single malt whisky is door The Macallan in beperkte oplage gemaakt. Om de juiste balans in smaak te verkrijgen, is er bij de rijping gebruik gemaakt van vaten van Amerikaans eikenhout, maar ook van sherry-vaten en bourbon-vaten.

Het smaakprofiel van deze single malt riep bij Nini Sum nieuwjaarsherinneringen op, van de explosie van vuurwerk tot de zoete geur van gestoomde rijstepap.

Het aroma deed Sum denken aan de geur afkomstig van de rijstpopcornverkopers in de straten van Shanghai; de smaak bracht haar terug naar de zonnebloempitten die Nini’s familie deelde terwijl ze lachten en spraken over hun wensen voor het nieuwe jaar.

Zo exclusief proef je het zelden.

Nini Sum: “De stoom die tijdens het nieuwjaarsdiner van heet eten afkomt, is een van de meest levendige ‘thuis’-gevoelens die ik me herinner. Ik wilde die sfeer opnieuw creëren, die kostbare momenten van samenkomen onder een heldere maan. Als het vuur binnen aangestoken is en er papieren lantaarns aan het dak hangen, weet je dat er iemand op je wacht als je thuiskomt, zodat hij of zij je kan verwelkomen met een warme maaltijd en een knuffel.”

Jaume Ferras, Global Creative Director bij The Macallan, zegt: “Dit is de perfecte whisky om van te genieten op speciale momenten, waar je het beste van kunt genieten met vrienden, familie en geliefden, terwijl je herinneringen ophaalt aan het afgelopen jaar en naar de toekomst kijkt.”

Fact sheet

  • A Night on Earth – The Journey, single malt
  • Kleur: Sunrise-goud
  • Neus: Geroosterd eikenhout, romige gestoomde rijst- en kokosmelkpudding, citrusvruchten, vanille en haverkoekjes.
  • Smaak: Bruisende citrusvruchten, citroen en limoen met zoete romige vanille en geroosterde kokosnoot.
  • Afdronk: Medium met zoete, geroosterde eik en vanille.