Zo exclusief proef je het zelden

The Macallan whisky

De M Collection is een speciale collectie van het Schotse whiskymerk The Macallan. Die collectie omvat inmiddels drie verschillende whisky’s. We kenden al The Macallan M en The Macallan M Black, die vorig jaar werden geïntroduceerd. Daar voegt zich nu The Macallan M Copper bij (het zullen er uiteindelijk zes worden).

The Macallan whisky

The Macallan M Copper is – de naam geeft dat al enigszins weg – een eerbetoon aan de distilleerketels die The Macallan sinds de oprichting in 1824 gebruikt. Door de vorm en de – relatief kleine – omvang leveren deze ketels een intense, robuuste whisky af. 

De kleur van M Copper omschrijven ze bij The Macallan prozaïsch als “gesponnen goud”. De smaak van de whisky is als zijn kleur: boterachtig en stroperig, maar tegelijkertijd vol van fruit.

De flessen van de M Collection zijn kristalheldere karaffen die ontworpen zijn door de glaskunstenaars van Lalique in samenwerking met de gerenommeerde ontwerper Fabien Baron

Waar kunnen we de whisky van Macallan’s M Collection drinken? In Nederland kan dat bij het zojuist geopende Pillows Grand Boutique Hotel in Amsterdam. De inpandige Fitz’s Bar heeft de M Collection op de menukaart staan.

The Macallan M Copper

  • Neus: zoete banaan, peer en witte perzik gecombineerd met moutig biscuit, marshmallow en vanille met een vleugje citroen
  • Smaak: peer, gekarameliseerde banaan en sherbet, eindigend in mout en gekruid eikenhout
  • Afdronk: lang en zacht geroosterd eikenhout
  • Prijs: €7.000

Over The Macallan

The Macallan, opgericht in 1824 door Alexander Reid in het noordoosten van Schotland (boven de rivier de Spey), staat bekend om zijn single malt whisky’s. De onder architectuur gebouwde nieuwe distilleerderij staat in de buurt van Easter Elchies House, een highland manor gebouwd in 1700, in het hart van het bijna 500 hectare grote The Macallan-landgoed.