Maestro betreedt Oscar-race met eerste trailer

Bradley Coopers (48) eerste regieklus in 5 jaar overtuigt met eerste beelden van zijn Leonard Bernstein biopic.

Als Bradley Cooper de controlfreak uithangt, dan belooft dat veel goeds. Kijk naar A Star is Born waar hij de hoofdrol speelde, ‘m regisseerde en de film mede schreef en produceerde.

Hetzelfde doet hij voor Maestro, vanaf 20 december op Netflix te zien nadat de film een korte periode in de bioscoop heeft gedraaid.

Cooper speelt hierin componist, dirigent en cultureel icoon Leonard Bernstein. Een blik op het leven van de veelgeprezen Bernstein, maar volgens Cooper is het vooral een ‘onbevreesd liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre Cohn Bernstein, en een ode aan familie en liefde’.

Stilistische Keuzes

Drive-acteur Carey Mulligan speelt de rol van Montealegre. Maya Hawke speelt hun dochter. Verder zien we onder meer Matt Bomer, Sarah Silverman, Gideon Glick en William Hill.

De sfeer uit de eerste trailer laat zien dat Cooper niet voor de gemakkelijke weg heeft gekozen. Aan de oppervlakte zien we de transformatie die Cooper moest ondergaan voor de film. De acteur gebruikte aanzienlijke gezichtsprotheses en make-up voor zowel de jonge als oudere versie van de beroemde componist.

Vergelijkbaar met Oppenheimer laat Maestro ook sequenties in zwart-wit zien, maar in tegenstelling tot Nolans film gaat de keuze niet over objectiviteit. Hier is het puur een stilistische keuze voor de periode in Bernsteins leven, gespiegeld aan de look van Hollywood-films uit de jaren 40, 50 en 60.