Hier ben jij het meest ontevreden over…

Een Fins bureau heeft wereldwijd onderzocht waar mannen het minst tevreden over zijn als het om hun uiterlijk gaat. Dit is de uitkomst.

In 2022 heeft een Fins bureau maar liefst vier miljoen mensen online ondervraagd over de tevredenheid met het eigen uiterlijk.

De deelnemers, zowel mannen als vrouwen, kwamen uit veertig landen verdeeld over alle werelddelen. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen zich het meeste zorgen maken over rimpels en fijne lijntjes. De aanwezigheid van wallen wordt als tweede genoemd.

Wallen

Bij mannen is dat precies andersom: het merendeel stoort zich het meest aan wallen. Rimpels en lijnen komen op de tweede plaats. De reden: ze vrezen daardoor een niet erg energieke indruk te wekken en dat dit zowel privé als in hun carrière nadelig zou kunnen zijn.

Wil je er zelf wat aan doen? Kijk dan hier en hier.

Acne

Andere uiterlijke zaken die mannen dwars zitten zijn acne, pigmentvlekken en grove poriën. Het merendeel van de deelnemende mannen in dit onderzoek van Revieve, zo’n 75 procent, is jonger dan 35 jaar oud.

Slechts achttien procent van de mannen denkt dat ze een normale huid hebben. Ruim dertig procent beoordeelt de eigen huid als vet, elf procent als gevoelig. Meer over huidverzorging vind je hier en hier!