Margarita is jarig!

cointreau margarita

Precies driekwart eeuw geleden zag een van de klassiekste cocktails aller tijden het levenslicht. De originele Margarita-cocktail werd namelijk in 1948 door Margaret Sames gecreëerd, de vrouw die tevens de naam leverde. Margaret maakte de Margarita!

Margaret Sames was een Amerikaanse socialite in het Mexicaanse Acapulco die bekend stond om het geven van extravagante feesten. Op een van die partijtjes ontwierp Sames de even eenvoudige als succesvolle cocktailklassieker met het randje zout voor de extra taste.

Sames combineerde haar twee favoriete drankjes, de Franse fruitlikeur van Cointreau en witte tequila, met vers limoensap. De rand van het glas doopte ze in de zout. Eerst werd de cocktail The Drink genoemd, maar al snel kreeg het de naam Margarita. 

De Margarita groeide in de jaren erna uit tot een klassieker. De kracht van de cocktail schuilt in de combinatie van frisse en pittige smaken. Het is daarom ook een cocktail die niet seizoensgebonden is; een Margarita kun je het hele jaar door drinken.

Hoe maak je ook alweer de originele Margarita? Nou zo!

Cointreau viert het jubileum van dit diamanten jubileum met de Orange Birthday Margarita, een door Alfred Cointreau, telg uit de zesde generatie Cointreau, bedachte feestelijke variant. Hij gaf het de naam Orange mee vanwege de sinaasappelsap die hij een prominente rol gaf.

Ingrediënten

  • 2,5 cl Cointreau L’Unique
  • 3 cl vers sinaasappelsap
  • 6 cl zwarte bergamot-thee

Bereiding

  1. Laat een zakje zwarte bergamot-thee trekken en afkoelen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  2. Combineer alle ingrediënten in een gekoeld glas met ijsblokjes.
  3. Even roeren om alle smaken goed te mengen.
  4. Versier met sinaasappelschil.
  5. Proost!