Deze Marshall-speaker heeft een Nederlands tintje

Voor de nieuwste gelimiteerde draagbare Marshall-speaker werd de hulp ingeroepen van het Amsterdamse Patta.

Entertainment
house of marley platenspeler pick up elpee
Marley in the house
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Lesbische onderbroekenlol in de nieuwe (b-)film...
Door Lisanne Meeder

Het wereldberoemde merk Marshall kennen we van de grote versterkers die we bij (rock)artiesten op de concertpodia zien staan. Ook maken ze (bluetooth)speakers voor thuis en accessoires als koptelefoons en dergelijke. Marshall Amplification werd in 1962 door Jim Marshall opgericht en specialiseerde zich in het bouwen van gitaar- en basversterkers. Al snel wisten bekende muzikanten als Eric Clapton en Pete Townshend hem te vinden en zijn apparatuur te gebruiken.

Voor hun allereerste samenwerking ooit was Marshall op zoek naar een legendarisch merk om mee samen te werken. Ze kwamen uit bij de Amsterdamse streetwear koningen van Patta. Op zich best een bijzondere samenwerking, want Patta maakt heel veel mooie dingen, maar (muziek)apparatuur (nog) niet.

Voor het ontwerp werd een Emberton II-luidspreker onder handen genomen. Maar, zoals we mogen verwachten van het kleurrijke Patta, werd het natuurlijk geen saaie zwart/gouden/zilveren speaker. Au contraire: de Patta x Marshall Emberton II heeft een geweldige neon-oranje kleur gekregen en één zijkant is gemaakt van OSB-hout en daarop prijkt de naam Patta. De voor- en achterkant van de speaker is een grille met oranje, rood, groen en geel. Met dit multikleuren-gebruik eren zij de Caribische cultuur en wordt het met elkaar samenkomen en samen luisteren naar muziek gevierd.

De Patta x Marshall Emberton II heeft twee 2” drivers met volledig bereik en twee passieve radiatoren. True Stereophonic zorgt ervoor dat de speaker het zware Marshall-geluid geeft dat we gewend zijn. Bang zijn dat het feestje te snel eindigt hoeft niet, want de speaker heeft meer dan 30 uur speeltijd. Middels de optie Stack Mode kun je ook verbinding maken met andere Emberton II-luidsprekers en er is ook app-ondersteuning. De speaker kost €199.

Meer informatie vind je hier
Entertainment
house of marley platenspeler pick up elpee
Marley in the house
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Lesbische onderbroekenlol in de nieuwe (b-)film...
Door Lisanne Meeder