Maserati lanceert twee nieuwe limited editions

Maserati schenkt ons niet één, maar twee gloednieuwe en ontzettende mooie modellen.

Maserati wilde iets speciaals doen om het 20-jarig jubileum van de tijdloze MC12 te vieren. Men dacht: laten we anders eens gewoon twee modellen tegelijk lanceren en zo geschiedde: Maak kennis met de MC20 Icona en de MC20 Leggenda.

De Maserati MC12

Twee decennia geleden maakte de wereld kennis met de MC12. De raceauto maakte indruk tijdens GT- kampioenschappen en er werd ook een straatversie gelanceerd. Dit model diende tevens als inspiratie voor de Maserati MC20 super sports car. Als eerste model ooit werd de MC20 uitgerust met de innovatieve V6 Nettuno-motor.

De twee nieuwe speciale MC20-series – beide in een gelimiteerde oplage van elk 20 stuks – zijn voorzien van speciale kleurstellingen en features die op hun beurt voornamelijk weer inspiratie halen uit de MC12 Stradale en MC12 GT1 Vitaphone. De kleurstelling van de Maserati MC20 Icona doet ons denken aan een van de meest iconische Maserati’s ooit: de kleuren zijn dezelfde als die van zijn voorganger MC12 Stradale uit 2004. Dit als eerbetoon aan de stijl van de Maserati Trofeo Light toen deze deelnam aan de 24 Hours of Daytona.

De MC20 Icona

Officieel is de kleurstelling van de MC20 Icona ‘Bianco Audace Matte’ en ‘Blu Stradale’. In het midden van de verchroomde wielen, met het specifieke Trident-design, zijn de wieldoppen zilverkleurig met het Trident-logo in contrasterend blauw. Ook de remklauwen zijn in blauw gespoten.

De MC20 Leggenda

De MC20 Leggenda heeft een kleurstelling die bestaat uit Nero Essenza en Digital Mint Matte. Dit zijn twee knipogen naar de kleuren van de bekroonde MC12 GT1 van het Vitaphone Racing-team. Deze auto won de 24 Uur van Spa drie keer en werd ook nog eens twee keer tweede. De MC20 Leggenda heeft velgen in Nero Lucido met Nero Opaco en Trident Digital Mint wieldoppen. Het Trident-logo vinden we in geel op de grille, deuren en C-stijl en ten slotte zijn de remklauwen zwart geverfd.

De twee nieuwe modellen, met op de achtergrond hun inspirators

Ook de race-interieurs van de MC20 Icona en de MC20 Leggenda zijn om door een ringetje te halen. Lichtgewicht 4-voudig monocoque racestoelen, het geavanceerde Sonus faber geluidssysteem en een interieurbekleding van koolstofvezel. Op de cover, boven de krachtige Nettuno-motor, staat een badge met het nummer van de auto. Bijvoorbeeld ‘ICONA. UNA DI 20’ of ‘LEGGENDA. UNA DI 20’.

Meer informatie vind je hier