Matthew Perry’s ‘Mansion in the Sky’ weer op de markt

Nadat Rihanna de bijna 900 m2 ook nog even een jaar in bezit had.

Nee, dit is niet het huis waar wijlen Matthew Perry overleed. Die villa ligt in de Hollywood Hills. Dit andere optrekje is het voormalige penthouse op de 40e verdieping van het beroemde condominium The Century in Los Angeles aan West Century Drive 1. En hij is weer op de markt. Voor kenners: dat is in Century City.

Zoals je misschien al hieronder hebt gezien, is er geen gebrek aan vergezichten. Vier enorme terrassen bieden een overvloed aan privé buitenruimte. En niet te vergeten: de unieke ronde plattegrond biedt een indrukwekkend 360 graden uitzicht over de stad rondom. Vanuit het penthouse kun je niet alleen naar de skyline van downtown LA kijken, maar ook de oceaan, het Hollywood-bord en delen van Bel-Air en Beverly Hills.

Rihanna

De Friends-ster was van 2017 tot 2021 eigenaar van het 855 vierkante meter grote pand en verkocht het voor $21,6 miljoen aan Nick Molnar, de Australische medeoprichter van Afterpay. Rihanna kocht het appartement, ook wel ‘Mansion in the Sky’ genoemd door de makelaar (via Compass) in 2023 voor $21 miljoen en verkoopt het nu voor $24.950.000.

Haar eigendom beslaat de gehele 40e verdieping van het 42 verdiepingen tellende gebouw, ontworpen door Robert A. M. Stern Architects. Het gebouw is uitgegroeid tot een hotspot van beroemdheden, want het is een thuisbasis/uitvalbasis geworden voor onder meer Denzel Washington, Paula Abdul en Candy Spelling, weduwe van filmmaker Aaron Spelling. Hetzelfde geldt voor de gebruikelijke usual suspects, waaronder een Saoedische prinses en een Russische miljardair.

Het penthouse op de 40e verdieping verdient zijn naam vanwege de enorme ruimte en het onmiskenbaar adembenemende uitzicht. Perry schakelde een architect in voor wat upgrades en deze zijn behouden gebleven.

Lees ook: Je kunt nu Karl Lagerfeld’s Rivièra zomervilla huren (voor €70k)

Vier terrassen genoeg?

Een aantal hoogtepunten in sneltreinvaart: De ‘Mansion in the Sky’ verwelkomt je met een open woonkamer, uitgerust met wel twee open haarden. Dit is verbonden met de keuken met zitplaatsen aan het kookeiland en een eettafel voor een informeel diner. Er is een aparte eetkamer vol glazen ramen. Andere luxe bevat onder meer een enorme master suite. En daarna meerdere woonruimtes, vier slaapkamers, vijf badkamers en drie losse toiletten, een speelkamer en een thuisbioscoop. Het appartement wordt geflankeerd door vier terrassen.

Daarbuiten ontbreekt het je overigens aan niets, want je hebt ook nog eens vier ondergrondse parkeerplaatsen, 24/7 conciërge en bewakers, een eigen restaurant, toegang tot een buitenzwembad en tuinen, opslag ter plaatse en vergaderzalen als je niet ver wil voor wat zaken…

Beeld: Compass