Deze ster uit The Bear heeft zijn eigen delicatessen-lijn

Van de producten krijg je niet alleen honger, de verpakkingen zien er ook nog eens retro-cool uit.

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder

Liefhebbers van de steengoede serie The Bear zullen Matty Matheson kennen als de klusjesman en goedzak Fak. Maar echte foodies weten dat hij naast acteur ook een heuse chef-kok en tv-persoonlijkheid is. Ook heeft hij een eigen YouTube-kanaal (met bijna anderhalf miljoen volgers!) waar hij de meest lekkere producten kookt. Dankzij Munchies kreeg hij grote bekendheid online. En mede dankzij The Bear werd hij bij een nóg groter publiek bekend, maar weinig mensen weten dat hij de culinair adviseur is van de show en ook executive producer en co-producer. Niet zo gek dus dat alles er zo lekker uitziet op het scherm.

Matty is, net zoals zijn Bear-character (Neil) Fak een razende Roeland en een warhoofd, maar koken kan hij als geen ander. En dus lanceerde hij onlangs zijn eigen lijn van delicatessen en basisbenodigdheden die in elke keuken aanwezig zouden moeten zijn via zijn eigen Matheson Food Company. Erg cool: de voedselverpakkingen zijn heel basic en retro ontworpen en lijken wel uit de fifties te komen.

De producten die de Canadees Matheson heeft gelanceerd lopen best uiteen. Er zijn barbecuesauzen, saladedressings en diverse Mac & Cheese-varianten. Dat de verpakkingen zo vintage aanvoelen is natuurlijk expres zo gedaan. Matty wilde niet iets hips en overdadigs. Hij wilde een klassieke look met primaire kleuren. De naam van de producten en de tekst op de verpakkingen is overigens in zowel het Engels als het Frans geschreven. Dit om tegemoet te komen aan het publiek in Canada. Vooralsnog zijn de producten alleen nog te koop in Canada, maar de VS zal vast snel volgen. En als Matty slim is verkoopt hij zijn spullen weldra ook online. Het motto van Matty is Cook Like a Matheson en dat lijkt ons een uitstekend idee.

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder