Maximaliseer je vakantiekleur

In deze geweldige zomer heeft je huid geheid wat meer kleur gekregen. Met deze adviezen hou je dat tintje langer vast.

Vakantie op de Seychellen? Of gewoon in Rundumhause gebleven? Maakt niet uit waar je je vakantie hebt doorgebracht: Zon was er overal in overvloed, dus je hebt vast een lekker tintje opgebouwd.

Een gebruinde tint houdt gemiddeld maar een teleurstellende  twee tot drie weken dagen op je huid. De reden? Een zomerse zongekleurde huid is het resultaat van actieve pigmentcellen in de bovenste huidlaag. Doordat je huid zich continue van binnenuit blijft vernieuwen, wordt de bovenste laag weer afgestoten. En daarmee dus ook jouw lekkere kleurtje.

Een droge huid stoot de huidcellen nog sneller af. Zaak dus om dat te voorkomen en vocht in de huid vast te houden.

Drink voldoende

De gemakkelijkste manier om dat te doen is door twee liter vocht tot je te nemen.  Of dat vocht in de vorm van water of thee komt, is om het even.  Dus hou een waterflesje bij de hand.

Hydrateer

Smeer je huid elke dag in met een aftersun. Er zijn er die speciaal voor de huid na het zonnen zijn ontwikkeld. Elk zichzelf respecterend zonnebrand merk heeft er wel een. Lancaster heeft bijvoorbeeld de legendarische Golden Tan Maximizer (€21, 125 ml) die belooft je kleurtje een maand te verlengen.  Maar ook een gewone bodylotion helpt om te voorkomen dat vocht uit de huid verdampt en je huid dus uitdroogt.

Kort en koel

Hoe langer en warmer je doucht, des te droger wordt de huid. En dat effect wordt nog versterkt als je schuimende producten gebruikt. Kies daarom voor korte, koele douchesessies. En doe dat met een niet-schuimend, mild product.

Hulptroepen

Zet extra hulptroepen in en smeer je huid af en toe in met een bruin zonder zon-crème. Er zijn er die voor het lichaam zijn ontwikkeld, andere weer juist  voor het gezicht. Met wat smokkelen hou je zo tot diep in de herfst die relaxte, zomerse teint.