3 Serieuze mechanische horloges onder €2.500

Mechanische horloges kunnen een dure hobby zijn, maar we helpen je om het binnen de perken te houden.

Want een goed horloge hebben, zonder direct vele duizenden euro’s uit te geven, is heel goed mogelijk. Feit is dat er heel veel geweldige betaalbare horloges zijn van luxe merken uit het middensegment en veelgeprezen micromerken. Om je te helpen, geven we je drie opties onder de €2.500.

Nu moet worden gezegd dat €2.500 voor de meeste mensen veel geld is om aan een horloge uit te geven. Op zoek naar iets voor minder? Kunnen we je ook mee helpen. Scroll tot dat moment eerst even naar beneden.

Méraud Antigua

Méraud, het Belgische horlogemerk uit Gent dat startte in 2018, lanceert nu de Antigua. Een chronograaf die loopt op het historische Landeron 248-uurwerk. Een handgewonden new old stock-uurwerk dat compleet is gereviseerd door Méraud Watch Co. en met een bruggravure van het logo. Het horloge is geïnspireerd door het gouden tijdperk van chronograafdesigns, de 60’s.

De naam is een ode aan de befaamde Antigua Classic Regatta en volgens het Belgische merk kan je de minutencounter dan ook gebruiken om de start te meten van een zeilwedstrijd. Slechts 100 stuks zijn beschikbaar van elke editie, waar je de keuze hebt uit de Miho Black en de Soft Sand. De Antigua kost €2.117,50 en wordt geleverd in augustus/september.

Lees ook: Betaalbare mechaniek - 4 horloges onder de €1000 

Pellikaan Hendrik Lorentz ‘Speed of Sound’

Sinds 2009 houdt Pellikaan uit Utrecht vast aan vier rotsvaste principes. Een speels en functioneel design. Kijk naar het strakke lijnenspel en je herkent direct een Pellikaan. Een onverwoestbare kwaliteit, met zichtbare techniek waardoor je de beproefde Zwitserse uurwerken kunt bewonderen. En tenslotte moet de afkomst helder zijn, Nederland zit dan ook in het karakter van elk model.

De Pellikaan Hendrik Lorentz ‘Speed of Sound’ is het nieuwe vlaggenschip. De chronograaf is vernoemd naar één van Nederlands grootste natuurkundigen en winnaar van de Nobelprijs in 1902. Het horloge heef een 45mm stalen kast met een ETA 7750 die is aangepast door Pellikaan. Zo vinden we geen datumaanduiding en zien we twee in plaats van drie indexen. Dit om te focussen op het doel: een functioneel en stijlvol horloge dat nauwkeurig de verstreken tijd meet. De Hendrik Lorentz werkt op inschrijving en kost €1.500-€1.700.

Certina DS2 Turning Bezel

De DS2 Turning Bezel, met zijn kenmerkende tonneau-vormige kast is ontstaan in de 60’s, maar met het Powermatic 80 uurwerk is ‘ie helemaal van nu. Met een gangreserve van 80 uur en een Nivachron-balansveer. De Sea Turtle Conservancy Edition is gemaakt van lichtgewicht titanium, met een matzwarte wijzerplaat en gestreepte grijsblauwe textielband gemaakt van Tide.

Een gerecycled materiaal dat is gemaakt van ocean bound-materiaal. Een deel van de opbrengst van de speciale editie gaat naar de Sea Turtle Conservancy. Deze non-profitorganisatie zet zich al decennialang in voor de bescherming van zeeschildpadden en hun leefgebied. Een waardevol doel dat Certina al vele jaren ondersteunt. De Certina DS-2 Turning Bezel Sea Turtle Conservancy kost €1.045.