Luxe mega-luchtschip brengt zeevaart naar nieuwe hoogten

Het ontwerp is niet enorm origineel. Maar wel reusachtig met een 60 meter lang superjacht en 200 meter lang luchtschip.

Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg
Reizen
De 7 mooiste privé-eilanden voor deze zomer
Door Jorrit Niels

Luxe vliegtuigen en jachten vind je overal op het internet. Afzonderlijk van elkaar kan het niet gek genoeg en is het online gemeengoed geworden. Vooral als het gaat om gerenderde concepten van beide. Een concept dat we nog niet hadden gezien was een hybride concept. Tot nu toe.

De fusie komt er in de vorm van het fantasierijke AirYacht van Darnet Design. Alles wat je weet van lucht- en zeereizen gooit ‘ie overboord om iets nieuws te creëren.

Luchtschip

Samengesteld uit twee afzonderlijke delen in een superjacht van 60 meter en een zeppelin van 200 meter, is het AirYacht precies wat zijn naam inhoudt. Het drie verdiepingen tellende, met helium gevulde luchtschip wordt momenteel ontworpen en vervaardigd en lijkt voorzieningen te bieden die net zo luxe zijn als wat nu op zee afspeelt. Voor wat betreft het AirYacht en het onderste schip, nemen we dat voorlopig aan – maak je echter geen zorgen, want het is net zo opwindend.

Terwijl het ongegeneerde weelderige interieur van het superjacht is te customisen, dient de van koolstofvezel vervaardigde aerodynamische romp als een solide startpunt. Dankzij deze lichtgewicht samenstelling wordt de zee gemakkelijk gemaakt voor jou en maximaal 11 andere gasten.

Superjacht-waardig

De afneembare zeppelin, bekend als het ‘luchtschip’, wordt momenteel aangedreven door een hybride voortstuwingssysteem, hoewel het team hoopt dat het in de toekomst uitsluitend op waterstof zal draaien. Met ruimte voor drie bemanningsleden kan het naar verluidt 50 knopen bereiken en tot ongeveer drie kilometer boven de grond vliegen. Het heeft volgens het bedrijf ook een autonome vaartijd van ongeveer een week. Verder heb je een decadente eetzaal, een zwembad op het dak van het onderste schip, kamerhoge glazen ramen en een ontwerp dat wedijvert met de meeste superjachten die we hebben gezien.

Ze streven ernaar om al in 2026 te water te gaan en het luchtruim te kiezen. Al mag het van ons nog wel iets concreter worden, op de website van Darnet Design kun je in de tussentijd uitgebreider kijken naar het opmerkelijke concept van Darnet Design.

Beeld: Darnet Design

Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg
Reizen
De 7 mooiste privé-eilanden voor deze zomer
Door Jorrit Niels