Nederlandse draai aan Franse klassieker

mephisto schepers bosman kilt loafer

Het Franse schoenenmerk Mephisto slaat de handen ineen met het Nederlandse ontwerpersduo Schepers Bosman. Het resultaat: een stevige stapper met Schotse kilt op de wreef. Fraai!

De Cruiser is de klassieke schoen van Mephisto met dikke zool en gemaakt van ferm leer. Schepers Bosman geeft aan die kloeke klassieker nu een speelse draai door er een kilt loafer van te maken. Elk paar Cruisers is versierd met een handgesneden kiltie van zwart Mamouth-leer.

Schepers Bosman is een Nederlands ontwerpersduo. Sanne Schepers (voormalig student aan het Institut Français de la Mode Parijs) en Anne Bosman (alumnus van MA Central Saint Martins Londen) ontwerpen, ontwikkelen en produceren al hun collecties in Nederland.

Het Franse Mephisto, opgericht in 1965, is nog altijd een familiebedrijf. Inmiddels zijn de schoenen van Mephisto verkrijgbaar bij ruim 18.000 verkooppunten in 86 landen, waaronder zo’n achthonderd eigen winkels.

De uniseks Cruiser verschijnt in gelimiteerde oplage en is verkrijgbaar in maat 38 tot en met 46. Vanaf vandaag is de schoen te koop bij Schepers Bosman – €249 (Prijs van de originele Mephisto Cruiser zonder kiltie: €230.)